ΤΟΠΙΚΑ

Είχε ρημάξει τα μνήματα στο νεκροταφείο Αλυκών

είχε-ρημάξει-τα-μνήματα-στο-νεκροταφε-687543

Είχε στην κυριολεξία ρημάξει τα μνήματα στο νεκροταφείο των Αλυκών. Επαιρνε ό,τι μπορούσε να της φανεί χρήσιμο: από γλάστρες και βάζα με λουλούδια, μέχρι τις κορνίζες που τοποθετούσαν στους τάφους συγγενείς νεκρών. Πρόκειται για 48χρονη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος δημοτικών κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος και κάτοικοι της περιοχής που την εντόπισαν προ τριημέρου να φεύγει από το κοιμητήριο με σακούλα γεμάτη πράγματα που είχε αφαιρέσει από μνημεία νεκρών.

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες στη διεύθυνση κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, είχαν γίνει περί τις 40 γραπτές καταγγελίες και δεκάδες προφορικές από συγγενείς νεκρών που κατήγγειλαν κλοπές διαφόρων αντικειμένων από τους τάφους συγγενικών τους προσώπων.

Σχεδόν κάθε μέρα και νέο κρούσμα, σημειωνόταν στο κοιμητήριο στις Αλυκές. Συγγενείς νεκρών είχαν φθάσει να κοιτάζονται με δυσπιστία μεταξύ τους, μήπως και εντοπίσουν ποιος είναι ο άγνωστος που παίρνει καθημερινά διάφορα αντικείμενα από τους τάφους. Συγγενείς νεκρών έβλεπαν να λείπουν γλάστρες και βάζα με λουλούδια, καντήλια ακόμη και κορνίζες. Πολλές φορές εντόπιζαν ακόμη και φθορές στα μνήματα.

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου δημοτικών κοιμητηρίων, Χρ. Στεφόπουλου, στο νεκροταφείο τοποθετήθηκε φύλακας, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των κατοίκων για να εντοπιστεί ο δράστης.

Τρεις κάτοικοι που είχαν πάει στο νεκροταφείο για να φροντίσουν τα μνήματα δικών τους ήταν τελικώς εκείνοι που εντόπισαν τη μεσήλικη γυναίκα. Είχε κι εκείνη θαμμένο συγγενή της στο νεκροταφείο και πηγαινοερχόταν από τη Νεάπολη στις Αλυκές. Δεν αρκούνταν όμως στο να φροντίσει τον τάφο του συγγενή της.

Πιάστηκε να φεύγει από το νεκροταφείο με μια σακούλα πράγματα. Προσπάθησαν να τη σταματήσουν αλλά κινδύνευσαν να τους παρασύρει με το μηχανάκι. Μαζί με τον κ. Στεφόπουλο, κατέθεσαν μήνυση και προχθές η δράστιδα συνελήφθη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου