ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλογραφία με εξώδικα στο Ορφανοτροφείο Βόλου

αλληλογραφία-με-εξώδικα-στο-ορφανοτρ-687655

Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Ο Αγγελος Αγραφιώτης, ο οποίος είχε ανακοινώσει –μετά από εξώδικο που του έστειλε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος- ότι επρόκειτο χθες να παραδώσει τη διοίκηση στο νέο πρόεδρο Κώστα Θεοδώρου, τελικώς δεν το έκανε. Αντίθετα απάντησε στο εξώδικο του νέου διοικητικού συμβουλίου με δικό του εξώδικο στο οποίο ζητά από το νέο πρόεδρο να περιμένει την «κρίση της Δικαιοσύνης». Ο Αγγελος Αγραφιώτης παρέμεινε στο γραφείο του στο Ορφανοτροφείο, ενώ ο κ. Θεοδώρου ασκεί τα καθήκοντά του από το γραφείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τη γενική συνέλευση της Φιλοπτώχου την περασμένη Κυριακή, με εξώδικο ζητούσε από τον κ. Αγραφιώτη να παραδώσει κλειδιά και έγγραφα του Ορφανοτροφείου στη νέα διοίκηση. Ο κ. Αγραφιώτης είχε ανακοινώσει ότι θα το έκανε στις 12 χθες το μεσημέρι. Ωστόσο δεν προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού. Αντιθέτως κοινοποίησε εξώδικο προς τα πέντε νέα μέλη, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν παραδίδει όσα του ζητούνται (βιβλία, στοιχεία και έγγραφα και ειδικότερα τη σφραγίδα του ιδρύματος, το βιβλίο πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, το βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ. στο οποίο καταχωρούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων, το βιβλίο κινητής περιουσίας του ιδρύματος, το βιβλίο της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος, τα κλειδιά των γραφείων και εγκαταστάσεων του ιδρύματος).

Ο κ. Αγραφιώτης αναφέρει ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί απόφαση ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου, ούτε η διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Υποστηρίζει δε ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Φιλοπτώχου είναι άκυρη και αντικαταστατική για τέσσερις λόγους: συγκλήθηκε εκτός Ορφανοτροφείου, δεν απεστάλησαν ταχυδρομικώς προσκλήσεις, εκλέχθηκαν μέλη εκτός Δ.Σ. της Φιλοπτώχου, ενώ η απόφαση σύγκλησης της γενικής συνέλευσης λήφθηκε από μη νομίμως συγκροτημένο όργανο, από συμβούλιο δηλαδή με αριθμό μελών μικρότερο του προβλεπόμενου από το καταστατικό (οκτώ αντί για εννέα μέλη).

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης βάσει της οποίας ορίστηκαν τρία νέα μέλη στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου είναι «παράνομη, αντικαταστατική και άκυρη» και ότι ο ίδιος θα προσφύγει δικαστικώς για την ακύρωση και αναστολή της.

Ζητά δε από το νέο συμβούλιο να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να περιμένει την κρίση της «σεβόμενοι τα παιδιά τα οποία ήδη με την άναρχη έλευσή σας έχουν αναστατωθεί και παρουσιάζουν πλέον προβλήματα ανυπακοής και παραβίασης του προγράμματός τους, κάτι για το οποίο ήδη έχω ενημερώσει εγγράφως την κ. Γεωργακλή πρόεδρο της ΦΑΒ καθώς και όλα τα μέλη».

Επιπλέον ζητά από τα νέα μέλη να απέχουν από «την τέλεση παράνομων πράξεων, όπως, να προβαίνετε σε πράξεις Διοίκησης του Ιδρύματος, ως ΔΣ, χρησιμοποιώντας ο πρώτος από εσάς μάλιστα τον τίτλο του προέδρου του ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βόλου, καθώς προφανώς στερείστε, κατά τα ανωτέρω, αυτής της ιδιότητας».

Χθες, ο κ. Αγραφιώτης συνέχισε να βρίσκεται στο γραφείο του Ορφανοτροφείου ασκώντας διοίκηση, την ίδια ώρα που ο κ. Θεοδώρου βρισκόταν στο γραφείο της Φιλοπτώχου. «Το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί στη συνέχεια», σχολίασε ο κ. Θεοδώρου.

Πυρά κατά Αγγ. Αγραφιώτη από Τάσο Μπατζιάκα και Κλέα Γεωργακλή

Στο μεταξύ, το ίδρυμα επισκέφθηκε χθες κοινωνική λειτουργός από την «Κιβωτό του Κόσμου» η οποία ήρθε σε επαφή με το προσωπικό του Ορφανοτροφείου. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλέα Γεωργακλή, καταγγέλλουν ότι η κοινωνική λειτουργός «εκδιώχθηκε» από το ίδρυμα.

Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Δυστυχώς τα όσα μέχρι σήμερα βιώσαμε από τα έργα και τις ημέρες του Άγγελου Αγραφιώτη στη βραχύβια, αποτυχημένη, παρουσία του στην προεδρία του Ορφανοτροφείου Βόλου, δεν ήταν και τα χειρότερα. Δυστυχώς. Έπρεπε να έρθει η σημερινή ημέρα (Πέμπτη) για να γνωρίσουμε την απίστευτη οίηση και αλαζονεία, την αμετροέπεια και την ιδιοτέλεια, που τον διακατέχουν, εκδιώκοντας από το Ίδρυμα τους συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, της «Κιβωτού του Κόσμου».

Του σημαντικού αυτού Ανθρώπου, που προσφέρθηκε οικειοθελώς, με τη μεσολάβηση των Κώστα Λούλη και Αχιλλέα Μπέου, να προσφέρει τις ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες του προκειμένου το πολύπαθο Ίδρυμα να επιστρέψει, επιτέλους, στην κανονικότητα και να ανταποκριθεί στον εξαιρετικά ευαίσθητα κοινωνικό του ρόλο.

Μετά τα απαράδεκτα και πρωτόγνωρα γεγονότα, την κορύφωση της διαπιστωμένης ιδιοκτησιακής αντίληψης (!) Αγραφιώτη σχετικά με το Ίδρυμα και την απαράδεκτη συμπεριφορά του, που πλήττει βάναυσα τον ψυχισμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό, ελπίζουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της και θα επιβάλλει όχι μόνο το Νόμο, αλλά και την κοινή λογική και ηθική. Το γεγονός και μόνο ότι ένας Αγραφιώτης στράφηκε εναντίον του πατέρα Αντωνίου φρονούμε ότι είναι αρκετό για να συνειδητοποιήσει ο καθένας την ποιότητα και το ήθος του ανδρός».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου