ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 85χρονου Βολιώτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

καταδίκη-85χρονου-βολιώτη-για-προσβολή-688666

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδίκασε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 85χρονο Βολιώτη ερήμην για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Το περιστατικό συνέβη το 2012 σε ασανσέρ πολυκατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 85χρονος φίλησε 11χρονη και προσπάθησε να τη χαϊδέψει.

Η ανήλικη τρομοκρατήθηκε και έβαλε τα κλάματα. Όταν το ασανσέρ σταμάτησε στο 5ο όροφο και βγήκε έξω συνέχιζε να είναι εμφανώς ταραγμένη.

Η μητέρα της που την περίμενε στο διάδρομο την είδε να έχει δάκρυα στα μάτια και έσπευσε να ρωτήσει τι συνέβη. Η οικογένεια συζήτησε το περιστατικό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Στο Δικαστήριο ο 85χρονος δεν παρουσιάστηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική.

Εξαιτίας ακριβώς των προβλημάτων υγείας του αλλά και του προχωρημένου της ηλικίας του, η οικογένεια της ανήλικης ζήτησε τελικά να μη διωχθεί ποινικά.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό αυτό το αίτημα, που μετέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης. Ούτε και πείστηκε από τον ισχυρισμό του ότι ο ηλικιωμένος παρεξηγήθηκε και ότι απλώς χάϊδεψε το κορίτσι στο κεφάλι επειδή είχε καιρό να το δει και γι’ αυτό έσκυψε να το φιλήσει.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου