ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Ιππόκαμπου με φορείς της Μαγνησίας

εκδήλωση-του-ιππόκαμπου-με-φορείς-της-689142

Εκδήλωση τιμής για τις επετείους αναβίωσης των οικουμενικών και διαχρονικών συμβόλων του Ολυμπισμού διοργανώνει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, τον Αθλητικό –Πολιτιστικό Σύλλογο Βόλου «Αθλοτέχνης», τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και τον Πολιτιστικό φορέα «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας», σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 20:00, στην Παλιά Ηλεκτρική του Βόλου.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν οι επέτειοι των 120 χρόνων του Ολυμπιακού ύμνου, (1896–2016) 80 χρόνια Λαμπαδηδρομία, (1936–2016) και η ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου, του Κωστή Παλαμά σε Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση δίγλωσσου βιβλίου-λευκώματος του συγγραφέα και Προέδρου του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Υμνος – Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο – Κωστής Παλαμάς», ενώ μέρος των εσόδων της πώλησης του βιβλίου θα προσφερθούν στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Για το βιβλίο θα μιλήσει: Η σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, Δρ. Αθανασία Χατζηπαντελή και ο συγγραφέας του βιβλίου, Θεόδωρος Μαλλιάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος συγγραφέας, Διονύσης Λεϊμονής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», Πέτρος Μπέλλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, Ελένη Χατζηδημητρίου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού- Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθλοτέχνης», Βασίλειος Τζαρτζάνης το μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου, Γιάννη Καρκάλα και στο πιάνο θα συνοδεύσει η ταλαντούχα μουσικός Κερασία Σιάρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου