ΤΟΠΙΚΑ

Επαφές της Υφ. Μεταφορών στην Μελβούρνη για θέματα οδικής ασφάλειας

επαφές-της-υφ-μεταφορών-στην-μελβούρν-689305

Στις 10 Οκτωβρίου 2016 η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοβελώνη, κατόπιν πρόκλησης της Κυβέρνησης της Αυστραλίας και της ITS Australia, συμμετείχε σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Υψηλής Πολιτικής («High Level Policy Round table») στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.

Συμμετέχοντες στην στρογγυλή τράπεζα ήταν αρμόδια για ITS Υπουργεία από την Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και η ITS Australia, η ITS AsiaPacific, η ITS America και η ERTICO.

Αντικείμενο συζήτησης της στρογγυλής τραπέζης υπήρξαν, κατά κύριο λόγο, οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα προκειμένου να αυξήσει το επίπεδο βιωσιμότητάς της σε θέματα οδικής κυκλοφορίας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και οι κύριες πρωτοβουλίες, που θέτει προς εφαρμογή για το σκοπό αντιμετώπισης των προκλήσεων αυτών.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικά, ενώ ανταλλάχτηκαν μεταξύ των χωρών βέλτιστες πρακτικές και τεχνογνωσία.

Τέλος, η περιήγηση της Υφυπουργού στην έκθεση του Συνεδρίου αποτέλεσε τη μέγιστη ευκαιρία για επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον δυναμικό τομέα των ITS, o οποίος παρουσιάζει έντονες αναπτυξιακές διαστάσεις, παρέχοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στο Υπουργείο και ευκαιρίες συνεργειών.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαφές της Υφυπουργού, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, με την ελληνική ομογένεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου