ΤΟΠΙΚΑ

Οι πυροσβέστες έσωσαν επτά κουταβάκια

οι-πυροσβέστες-έσωσαν-επτά-κουταβάκι-689343

Επτά κουταβάκια απεγκλώβισαν χθες το μεσημέρι πυροσβέστες του Βόλου από την κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Εν μέσω δυνατής βροχής και με το χείμαρρο να κατεβάζει νερό, τα επτά κουταβάκια είχαν κουρνιάσει κάτω τη γέφυρα για να προστατευτούν. Ασυνείδητος που ήθελε να τα ξεφορτωθεί εγκατέλειψε επτά ψυχές μέσα στο ποτάμι να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από το νερό.

Περαστικός που τα είδε, ειδοποίησε το φιλοζωικό σωματείο «Κόσμος και Φύση». Η πρόεδρος Φλωρίκα Τσιρογιάννη ενημέρωσε άμεσα την πυροσβεστική. Ενα όχημα, με τρεις πυροσβέστες, έφθασε στο σημείο.

Κατέβασαν σκάλα μέσα στο χείμαρρο και απεγκλώβισαν ένα – ένα τα κουταβάκια.

Με αφορμή το περιστατικό το φιλοζωικό σωματείο «Κόσμος και Φύση», κατηγορεί τον υπεύθυνο λειτουργίας του Καταφυγίου Αδέσποτων Βόλου, Νίκο Πολύζο για αδιαφορία, ο οποίος όμως διαψεύδει όσα του αποδίδονται, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην απέναντι πλευρά.

«Στις 23/9/2016 με μήνυμά μας στον κ Ν.Πολύζο από το προσωπικό κινητό της προέδρου Φλωρίκα Τσιρογιάννη, είχαμε ειδοποιήσει: «μέσα στο ποτάμι στην γέφυρα του Πράκτικερ υπάρχουν 5-6 κουτάβια εδώ και καιρό. Μόλις μου έστειλαν βίντεο τα κουτάβια να κολυμπούν μέσα στα νερά. Στην επόμενη βροχή θα πνιγούν».

Η απάντηση: «από Δευτέρα βγαίνει το αυτοκίνητο θα πάμε δεν έχει βροχές τώρα..».

Λίγες μέρες αργότερα μιλώντας τηλεφωνικά με τον κ. Πολύζο η κ. Τσιρογιάννη, διαβεβαιώθηκε ότι τα κουτάβια τα μάζεψαν.

Σήμερα (σ.σ. χθες) με βροχή καταρρακτώδη, με ειδοποιούν ότι 6-7 κουτάβια στην γέφυρα του Πράκτικερ κινδυνεύουν! Θαύμα… το ποτάμι γεννά κουτάβια!

Κινητοποιηθήκαμε άμεσα τηλεφωνώντας μας αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και προσωπικά στον Αντιδήμαρχο κ Μπατζιάκα.

Αποτέλεσμα, τα κουτάβια σώθηκαν μετά από παρέμβαση μας στην Πυροσβεστική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κόσμος και Φύση, στην οποία τονίζεται ότι «η ευθύνη αυτή είναι του Δήμου που πρέπει να την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κι όχι μόνο επιλεκτικά».

Τι απαντά ο Ν. Πολύζος

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Πολύζος περιγράφει ότι τα περιστατικά εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. «Ειδοποιηθήκαμε για τα κουταβάκια και πήγαμε τρεις φορές στο σημείο και τα αναζητήσαμε. Δεν τα βρήκαμε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Τσιρογιάννη, με ενημέρωσε ότι τελικώς τα είχε μαζέψει μια φιλόζωη κυρία και μου ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία. Δεν ξαναπήγαμε. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι κινδυνεύουν επτά κουταβάκια στο ίδιο σημείο», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου