ΤΟΠΙΚΑ

Στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας στο Βόλο

στατιστικά-στοιχεία-για-τα-αποτελέσμ-689479

Καθολική ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το νεοσύστατο Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Συνολικά, στο διάστημα από 28/9 έως και 6/10, εξετάστηκαν 530 δημότες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις γυναίκες, 128 είχαν φυσιολογικά ευρήματα, 270 είχαν ενδείξεις οστεοπενίας και 83 είχαν ενδείξεις οστεοπόρωσης. Σε ότι αφορά στους άνδρες, φυσιολογικά αποτελέσματα είχαν 15 άτομα, ενώ 17 άτομα είχαν ενδείξεις οστεοπενίας και 17 ενδείξεις οστεοπόρωσης.

Από τον Δήμο Βόλου εκφράζονται ευχαριστίες προς τον γιατρό κ. Κουτσούκο Ιωάννη που συμμετείχε εθελοντικά και παρείχε πολύτιμες συμβουλές για την ανάγκη ή όχι περαιτέρω εξετάσεων στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αν. Μπατζιάκας δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος , για την πολύτιμη συνεργασία και την παροχή του σχετικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και τονίζεται ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι η πρόληψη είναι υπέρτερη της θεραπείας. Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την σημασία της προληπτικής ιατρικής, βρίσκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Βόλου πρόκειται να λειτουργήσει στην Τοπάλη 14 (Δίαυλος). Η πρόληψη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον δήμο μας και διαμέσου της νέας δομής ευελπιστούμε να πείσουμε όλους τους δημότες μας να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας με κύριο μέλημα την προάσπιση της υγείας και παράλληλα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους» .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου