ΤΟΠΙΚΑ

Οδός Καμέλιας: Δρόμο ανάλογο… του ονόματός του ζητούν οι κάτοικοι

οδός-καμέλιας-δρόμο-ανάλογο-του-ονόμ-690956

Οδός Καμέλιας το όνομά της, δεν είναι όμως παρά ένας χωματόδρομος… Διαδρομή μόλις 100 μέτρων από τον κεντρικό οδικό άξονα της Κριθαριάς, την οδό Ανθέων, μέχρι την παραλία του οικισμού, δεν έχει καν ασφαλτοστρωθεί προκειμένου να διασφαλίζει την άνετη και πάνω απ’ όλα ασφαλή πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα.

Το αίτημα για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς δρόμου είναι διαχρονικό για τους κατοίκους της Κριθαριάς, που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη του οικισμού τους στα χέρια τους.

Μετά την ενεργοποίηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριάς, ιδιώτης αρχιτέκτονας και κάτοικος της περιοχής ανέλαβε τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της οδού Καμέλιας, η οποία παραδίδεται στο Δήμο Βόλου. Αίτημα η υλοποίηση του έργου που στην κυριολεξία θα αλλάξει την όψη μιας από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές μέσα στον οικισμό.

«Εχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο Δήμο για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Συντάξαμε μόνοι μας μελέτη και την παραδίδουμε με στόχο να γίνει το έργο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριάς, Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς σε δρομάκια στον οικισμό τα οποία τσιμεντοστρώθηκαν για να μην είναι χωματόδρομοι.

Σπύρος Μάμαλης: Συντάξαμε μόνοι μας μελέτη και την παραδίδουμε με στόχο να γίνει το έργο

Η τεχνική έκθεση που συνέταξε δωρεάν ο αρχιτέκτων μηχανικός Δημήτρης Φιλιππιτζής στην κυριολεξία μεταμορφώνει την περιοχή. Εβαλε όλο το μεράκι του για να κάνει την οδό Καμέλιας αντάξια του ονόματός της.

Πλακοστρωμένη, με ενισχυμένες φυτεύσεις, με δημιουργία χώρου για να κάθονται οι περιπατητές. Στην τεχνική έκθεση καταγράφεται η ανάγκη υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ, να υπάρξει ειδική μέριμνα για όμβρια.

Σήμερα η οδός Καμέλιας δεν είναι παρά ένας χωματόδρομος

Στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται και η ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της υφιστάμενης εξέδρας εκδηλώσεων.

«Σε πρώτη φάση διεκδικούμε το συγκεκριμένο έργο. Ζητούμενο είναι όμως και η δημιουργία ενός δεύτερου κεντρικού δρόμου που να συνδέει το εθνικό οδικό δίκτυο με τον οικισμό. Η Ανθέων είναι ο μοναδικός δρόμος που εξασφαλίζει την είσοδο και έξοδο προς και από το χωριό. Και είναι στενός και δύσβατος», ανέφερε ο κ. Μάμαλης υπογραμμίζοντας ότι και γι’ αυτή την περίπτωση υπάρχει διάθεση όχι μόνο σύνταξης μελέτης αλλά και προσφοράς γης προκειμένου να περάσει ο δρόμος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου