ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις στην παραλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

δράσεις-στην-παραλία-για-την-παγκόσμι-691262

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας και την προώθηση πρωτοβουλιών στήριξης της. Στα πλαίσια των δράσεων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια μαζί με τα μέλη και το προσωπικό της ΔΙΟΔΟΣ Α. μ. Κ. Ε και να περπατήσουν κατά μήκος του κορδονιού σε μία διαδρομή θετικής σκέψης.

Ο συνδυασμός της υπέροχης θέας που έχει κανείς περπατώντας στο κορδόνι σε συνδυασμό με τις αφίσες που υπήρχαν στη διαδρομή δημιουργούσαν συναισθηματική ευεξία στους περιπατητές βοηθώντας τους να αποβάλουν το καθημερινό άγχος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Για αυτό ακριβώς το σκοπό δημιουργήθηκε και η πρωτοβουλία των Οικοδράσεων από την Κοιν. Σ. Επ. Δράση & Ενέργεια που απευθύνεται σε όλους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το στοιχείο της φύσης συμμετέχοντας σε υπαίθριες δραστηριότητες ψυχαγωγίας, αθλητισμού και αναψυχήςγια ένακαλύτερο ευ ζην. Δραστηριότητες όπως θαλάσσιο καγιάκ, πεζοπορία, αναρρίχηση, τοξοβολία και παιχνίδια για ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, εμπιστοσύνης & συνεργασίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, άγχους και στρες, δομημένα προγράμματα για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως άτομα με αυτισμό, παιδιά με Δ.Ε.Π.Υ., προβλήματα όρασης, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς και παιδιά και προγράμματα παράλληλων δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρία και τους φροντιστές τους είναι αυτά που προσφέρονται ήδη σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου