ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διοίκηση στο Ορφανοτροφείο Βόλου… για να επέλθει ηρεμία

νέα-διοίκηση-στο-ορφανοτροφείο-βόλου82-691592

Σε ανάκληση των τριών μελών της από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου και την αντικατάστασή τους από ισάριθμα νέα πρόσωπα, προχώρησε χθες η Φιλόπτωχος Αδελφότητα. Η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ανάκληση των κ.κ. Αγγ. Αγραφιώτη, Μ. Τσιάντου και Κ. Κάβουρα από το διοικητικό συμβούλιο του Ορφανοτροφείου. Αντικαταστάτες για το επόμενο διάστημα και μέχρι το 2019 εκλέχθηκαν μέσα από μυστική ψηφοφορία οι κ.κ. Γ. Σκαμπάς -πρώην αστυνομικός (120 ψήφους), Αντωνία Γιαννουσά – μητέρα τριών παιδιών (106 ψήφους) και Αναστασία Μορφογιάννη – πρόεδρος δημοτικής επιτροπής παιδείας Βόλου (86 ψήφους).

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θ. Θεοδώρου, ο Δήμος Βόλου θα ορίσει επίσης δύο νέα μέλη στη διοίκηση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Volos Palace πραγματοποιήθηκε τελικώς, μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των μελών της Φιλοπτώχου, η γενική συνέλευση. Ο πρόεδρος του ορφανοτροφείου, Αγγ. Αγραφιώτης δεν διέθεσε το αμφιθέατρο του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι είναι χωρητικότητας 120 θέσεων και σε περίπτωση συγκέντρωσης περισσοτέρων μελών θα υπήρχε θέμα ασφάλειας. Στην επιστολή του προς τη Φιλόπτωχο έθεσε επίσης θέμα διατάραξης του προγράμματος των παιδιών και τους κάλεσε να συνεδριάσουν στο γραφείο της ΦΑΒ από την οδό 2ας Νοεμβρίου.

Με έξοδα της προέδρου της Φιλοπτώχου, Κλ. Γεωργακλή η συνέλευση μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο.

Από το βήμα της Γ.Σ. η κ. Γεωργακλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Αγραφιώτη. Αναφέρθηκε στις πρώτες τους συναντήσεις μία στο ιατρείο της και μία στα γραφεία της εταιρείας σεκιούριτι που έχει ο πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι και στις δύο ο κ. Αγραφιώτης έφερε πάνω του όπλο, ενώ επικαλέστηκε μαρτυρίες παιδιών που «τρομοκρατημένα μας είπαν ότι όταν πήγε να τα γνωρίσει τους πήρε ένα κουτί σοκολατάκια και τους απείλησε ότι αν τους πιάσει να κλέβουν θα τους πετύχει έξω κι ότι ο ίδιος είναι ανώτερος από αστυνομικό».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Αγραφιώτη ότι έσπειρε πανικό στα παιδιά όταν είπε ότι ο ίδρυμα κινδυνεύει να κλείσει και υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να μας βρίζει και να μας ξεφτιλίζει, ούτε να απειλεί το προσωπικό με απολύσεις, ούτε να το παίζει ήρωας».

Ισχυρίστηκε ότι κορύφωση των πεπραγμένων Αγραφιώτη ήταν «η απομάκρυνση παιδιού που σύναψε σχέση με γνωστό του». Η κ. Γεωργακλή υπογράμμισε ότι οι αντιδικίες έχουν αντίκτυπο στα παιδιά του ιδρύματος και πρότεινε την ανάκληση και των τριών μελών της ΦΑΒ από το Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Αγγ. Αγραφιώτη και ο αντιδήμαρχος Βόλου, Τ. Μπατζιάκας, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου για την προσπάθεια να ικανοποιήσει προσωπικές επιδιώξεις και για διοίκηση μέσα από το facebook. Κατήγγειλε επίσης ότι «ο κ. Αγραφιώτης έβαλε το λύκο μέσα στο μαντρί», αναφερόμενος στην περίπτωση με τη 15χρονη και ζήτησε από τη συνέλευση να εκλέξει τρία άτομα με όρεξη να προσφέρουν προκειμένου «να επέλθει ηρεμία στο ίδρυμα».

«Κοινό τυχοδιώκτη» χαρακτήρισε τον Αγγ. Αγραφιώτη ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές εναντίον του για την πώληση διαμερίσματος – περιουσία του ορφανοτροφείου, αλλά και για την οικονομική διαχείριση του ιδρύματος. Υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει να είναι το ίδρυμα ένα κλειστό κλαμπ πέντε κυριών που διοργανώνουν μπαζάρ και δήλωσε ότι με χρηστή διοίκηση τα χρέη μπορούν να αντιμετωπιστούν και το ίδρυμα να γίνει βιώσιμο. Δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει σε εθελοντική βάση μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων για να ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα και να μετατραπεί «από κλειστό σε μεγάλο κλαμπ ενεργών εθελοντών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου