ΤΟΠΙΚΑ

Εξι χρόνια πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από την Κουζίνα Αλληλεγγύης

εξι-χρόνια-πρωτοβουλίες-αλληλεγγύης-693868

Εξι δημιουργικά χρόνια συμπληρώνει η «Κουζίνα αλληλεγγύης», η εθελοντική δομή που αγκαλιάζει περισσότερους από 2.000 άπορους και σβήνει σήμερα έξι κεράκια, γιορτάζοντας την επέτειο των γενεθλίων της, με εκδήλωση ανάλογου χαρακτήρα.

Οι εθελοντές της κουζίνας θα βρίσκονται σήμερα από τις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου, προκειμένου να παρασκευάσουν το φαγητό που θα προσφέρουν δωρεάν σε περισσότερους από 100 Βολιώτες, στις 12 περίπου το μεσημέρι, ενώ το εορταστικό μενού θα περιλαμβάνει επίσης γλυκά, τη γενέθλια τούρτα και πολλές ευχές. Τη σημερινή εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι «Καρακατού» οι οποίοι γιορτάζουν, αντίστοιχα, τα πέμπτα γενέθλιά τους.

«Ψυχή» της παραπάνω δομής από της ιδρύσεώς της είναι η Αγγελική Ιωαννίτη, η οποία υπενθυμίζει ότι όσοι επιθυμούν, μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα ή πλαστικά καπάκια, τα οποία συγκεντρώνονται για καλό σκοπό.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σε τοπικούς συλλόγους τέσσερις τόνοι καπάκια με πρωτοβουλία της «Κουζίνας αλληλεγγύης», ενώ στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί τρεις επιπλέον τόνοι, με στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρου εθελοντικού έργου που αναπτύσσεται. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Ιωαννίτη υπογραμμίζει ότι «τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα, ποικίλουν ανάμεσα στη χαρά και τη λύπη, διότι κατορθώσαμε να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, όχι μόνο προσφέροντας φαγητό, αλλά και ρουχισμό, έπιπλα, ιατρική βοήθεια, ακόμη και στήριξη, με τη συνδρομή ειδικών πάνω σε ζητήματα ψυχολογίας».

Ενδεικτική, σε σχέση με τα παραπάνω, είναι η συνδρομή της ψυχολόγου Δήμητρας Φιλίππου, η οποία είναι «ψυχή» της δημιουργικής δράσης που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και περιλαμβάνει χειροτεχνικές κατασκευές, προκειμένου να αποφορτιστούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσοι συμμετέχουν.

Παράλληλα, όμως, η «ψυχή» της «Κουζίνας αλληλεγγύης» επισημαίνει ότι «μας λυπεί το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται διαρκώς τα αιτήματα του κόσμου για βοήθεια».

Βοηθούν παιδιά και ενήλικες

Το πολυεπίπεδο έργο που αναπτύσσεται, αγκαλιάζει ενήλικες και παιδιά, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης, φέτος θα δίνεται δωρεάν κολατσιό σε 60 παιδιά, έναντι 53 την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Παράλληλα προσφέρονται εκατό μερίδες φαγητού ημερησίως, σε ισάριθμους απόρους, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της φετινής χρονιάς, η κ. Ιωαννίτη υπογραμμίζει ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας διατέθηκαν 2.500 μερίδες φαγητού στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο ΣΕΑ Αλμυρού, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες και δράσεις που στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου