ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές ενός κατώτερου Θεού…

μαθητές-ενός-κατώτερου-θεού-851206

«Εμπόδια» στον προληπτικό ιατρικό έλεγχο των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Σκιάθου προκάλεσε η έλλειψη ορισμένων γιατρών ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές προσκομίζουν στο σχολείο τους το δελτίο υγείας και στο σύνολό τους καλούνται να επισκεφθούν τον παιδίατρο κάθε δύο χρόνια.
Ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με απόλυτη ειλικρίνεια, σύμφωνα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού, επισήμανε ότι για ορισμένες από τις εξετάσεις δεν μπορεί να δώσει ακριβή διάγνωση.
Με δεδομένες τις ελλείψεις σε ειδικότητες, οι σύλλογοι γονέων ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε σειρά ενεργειών, ώστε εάν είναι δυνατόν το σύνολο των μαθητών των δημοτικών σχολείων να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Όλες οι ενέργειες έγιναν με τη συγκατάθεση των διευθυντών και των συλλόγων εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.
Οι επαφές, σύμφωνα με τους συλλόγους γονέων, ξεκίνησαν από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ζίκο. Με παρεμβάσεις του και τη βοήθεια του υπευθύνου του Προγράμματος Αγωγής Υγείας Β. Ζήκου, εκπρόσωποι γονέων επισκέφθηκαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, συζητώντας το ζήτημα.
Η ανταπόκριση της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου» ήταν άμεση. Τη Σκιάθο επισκέφθηκε κλιμάκιο γιατρών τριών ειδικοτήτων: ο οφθαλμολόγος Δημ. Γούσιος, ο οδοντίατρος Μάνθος Παπαμάνθος, η ΩΡΛ Μαρία Γαλανού.
Μαζί με τους γιατρούς τη Σκιάθο επισκέφθηκαν η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρρά, οι διευθυντές Ιατρικής και Τεχνικής Υπηρεσίας Δημ. Βαλαγιάννης και Γρ. Κουμπαρέλος και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Όλγα Αθανασίου.
Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σκιάθου και δημοτικούς συμβούλους εξετάστηκαν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας.
«Αναμφίβολα μας συγκίνησε η ευαισθητοποίηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, που είχε ως αποτέλεσμα να εξεταστούν δεκάδες παιδιά, χωρίς να επωμιστούν την ταλαιπωρία και το κόστος ενός ταξιδιού. Αποδείχθηκε, ωστόσο, ότι μία ημέρα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των εξετάσεων, καθώς διαγνώστηκαν προβλήματα σε αρκετά παιδιά που δεν το γνώριζαν», αναφέρουν οι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
Όπως επισημαίνουν είναι ανάγκη να υποβληθούν σταδιακά σε εξετάσεις το σύνολο των μαθητών.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη των γιατρών θα επαναληφθεί σύντομα.
Οι γονείς ευχαριστούν τους διευθυντές του Κ.Υ. Κ. Τσόλα και Μιχ. Μιχάλακα, τον παιδίατρο Παν. Σταμούλη και το προσωπικό του Κέντρου για την άψογη συνεργασία με τα μέλη των συλλόγων τους, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς και τον Γρ. Γρηγορόπουλο για τη διάθεση κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου στο κατάστημά του για τον οφθαλμολογικό έλεγχο των παιδιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου