ΤΟΠΙΚΑ

Δεν της έδιναν τα έξοδα κηδείας!

δεν-της-έδιναν-τα-έξοδα-κηδείας-851206

Πρωτοφανής «πρωτοβουλία» των υπηρεσιών του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Επιχειρούν «συμψηφισμό» της χασούρας, που ακόμη δεν γνωρίζει κανείς σε τι ύψους θα φτάσει, αφού ορισμένοι μιλούν για αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για το σκάνδαλο με τα ορθοπαιδικά είδη, «παρακρατώντας» ακόμη και τα έξοδα κηδείας ασφαλισμένου που εν ζωή ήταν μεταξύ των «θυμάτων» της κομπίνας που είχε στηθεί!

Δεν φτάνει που περισσότεροι από 70 ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ακόμη στα Δικαστήρια καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν για το σκάνδαλο μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις ακατανόητες βουλές υπηρεσιακών παραγόντων, που επειδή έτσι έκριναν, επιχειρούν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό των χρημάτων που έχασε το ΙΚΑ από την πρωτόγνωρη αυτή κομπίνα.

Μόλις προχθές η σύζυγος συνταξιούχου ( τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ) που πήγε να εισπράξει από το ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας τα έξοδα της κηδείας του άντρα της, βρέθηκε μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο. Ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτήθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αναγνώριζε ουσιαστικά ότι υποχρεούται να επιστρέψει χρήματα στο ΙΚΑ για τα είδη που της παρείχε χωρίς να χρειάζεται.

«Αυτό είναι πρωτάκουστο. Δεν φτάνει που στην πλάτη μας και χρησιμοποιώντας εν αγνοία τα βιβλιάριά μας χρέωσαν το ΙΚΑ με απίστευτα ποσά, μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω;» αναρωτήθηκε η χήρα και αποχώρησε από το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας τρομοκρατημένη φυσικά. Απευθύνθηκε ωστόσο σε δικηγόρο, ο οποίος φυσικά την απέτρεψε από το να υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί, αφού μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια γραπτή εγκύκλιος από τις κεντρικές Υπηρεσίες Παροχών του ΙΚΑ από την Αθήνα.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη αναστάτωση στο ΙΚΑ, ενώ ο δικηγόρος της ενδιαφερομένης, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν πρόκειται να μείνει με χέρια σταυρωμένα, αφού όπως υπογράμμισε «το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα έξοδα της κηδείας κανονικά και όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις».

«Τρέχουν εκ των υστέρων….»

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος όπως και ο σύζυγός της που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, είναι δύο από τα «θύματα» των εγκεφάλων της απάτης στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Έχοντας καλή πίστη, όπως και άλλοι ασφαλισμένοι, είχαν αφήσει τα βιβλιάριά τους στο κατάστημα ορθοπαιδικών ειδών που «εμπλέκεται» στην κομπίνα για να εξυπηρετηθούν για παροχές που είχαν ανάγκη εξαιτίας συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Στα βιβλιάριά τους όμως βρέθηκαν καταγεγραμμένες αγορές και για τα περιβόητα πλέον γιλέκα αξίας πάνω από 3.000 ευρώ το καθένα, τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησαν, ούτε φυσικά καν παρέλαβαν.

Μάλιστα και οι δύο έχουν προσέλθει στο ΙΚΑ όταν έγινε ο έλεγχος και ενημέρωσαν σχετικά για το θέμα, υπογράφοντας σχετική βεβαίωση ότι για συγκεκριμένα είδη «η χρήση του βιβλιαρίου τους γινόταν χωρίς να το γνωρίζουν και είναι παράνομη και καταχρηστική».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία για τις συγκεκριμένες δαπάνες κόπηκαν επιταγές από το ΙΚΑ που φέρουν την υπογραφή υπαλλήλου και διεύθυνσης του ΙΚΑ, έχει δε πλαστογραφηθεί η υπογραφή των ασφαλισμένων και έχει εισπραχθεί από τον επιχειρηματία του καταστήματος ορθοπαιδικών ειδών!!!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου