ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για καταπάτηση στην Παρίσαινα

καταδίκη-για-καταπάτηση-στην-παρίσαι-851206

Το Εφετείο Λάρισας έκρινε ενόχους τον πρώην δήμαρχο Ζαγοράς και συγγενικό του πρόσωπο για την υπόθεση «παραλία Παρίσαινας», ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα τα 11 μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η θητεία του οποίων έληξε στο τέλος του 2006.

Η υπόθεση έπειτα από δύο αναβολές εκδικάστηκε χθες από το Εφετείο παρά την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους και μετά από ειδική άδεια που δόθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο, που έκρινε ότι συνέτρεχαν λόγοι διεξαγωγής της δίκης.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας σε καταπάτηση αιγιαλού, της ηθικής αυτουργίας και παράβασης άρθρων για καταπάτηση δημοσίων κτισμάτων και της παραβίασης διατάξεων περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, ενώ τον απάλλαξε από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κάθισε και ο γιος του δημάρχου Ζαγοράς, ο οποίος επίσης κρίθηκε ένοχος. Το Εφετείο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών. Και οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Τα 11 μέλη του δημοτικού συμβουλίου έως το 2006 αθωώθηκαν για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο πρώην δήμαρχος Ζαγοράς κατηγορείται ότι προχώρησε σε απευθείας παραχώρηση στον γιο του της χρήσης της παραλίας Παρίσαινας για ομπρελοκαθίσματα, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο τοποθετήθηκαν στύλοι της ΔΕΗ εντός της παραλίας για να εξασφαλιστεί παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην καντίνα.

Επιπλέον το κατηγορητήριο περιέγραφε ότι διανοίχθηκε οδός μέσα στο ρέμα χωρίς καμία απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε βάρος του πρώην δημάρχου και μελών του πρώην δημοτικού συμβουλίου είχαν κατατεθεί μηνύσεις από περιοίκους, οι οποίες οδήγησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε ειδική άδεια, ώστε να εκδικαστεί χθες η υπόθεση εν μέσω των κινητοποιήσεων των δικηγόρων, ήταν αφενός μεν ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να μην υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα σε βάρος τους ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και αφετέρου διότι οι προϊστάμενοι υπηρεσιών που κατέθεταν ως μάρτυρες (Δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία, ΔΕΗ) υποστήριξαν ότι από την απουσία τους μένουν ακέφαλες οι υπηρεσίες, προκαλώντας δυσλειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου