ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές καθάρισαν την ακτή Αναύρου

μαθητές-καθάρισαν-την-ακτή-αναύρου-694834

Αποτσίγαρα, χαρτιά, πλαστικά, συσκευασίες τροφίμων, γυάλινα μπουκάλια… Κάθε λογής σκουπίδια συγκέντρωσαν από την ακτή Αναύρου, λιλιπούτειοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Παπάζογλου, οι οποίοι συμμετέχουν στο δίκτυο HELMEPA.

«Ας αφήσουμε στην άμμο μόνο το ίχνος μας», έγραψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές πάνω στην άμμο, μόλις ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας.

Η δράση αναπτύχθηκε την περασμένη Δευτέρα. Φορώντας γάντια οι μαθητές συγκέντρωσαν τα σκουπίδια και να έβαλαν σε διαφορετικές σακούλες: άλλα προωθήθηκαν για ανακύκλωση και άλλα κατέληξαν στους κάδους απορριμμάτων.

Στην εκστρατεία καθαρισμού συμμετείχαν 30 παιδιά των εκπαιδευτηρίων Παπάζογλου, ηλικίας 4 έως 6 ετών. Καθάρισαν τμήμα της ακτής περίπου 200 μέτρων, όπου βρήκαν πλήθος απορριμμάτων.

«Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμός στον καθαρισμό. Ηταν μία εθελοντική δράση στην οποία συμμετείχαν με ζήλο και χαρά με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Και έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά έγιναν παράδειγμα για όλους μας», ανέφερε η εκπαιδευτικός Αγγελική Ζάγγα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου