ΤΟΠΙΚΑ

Μέλη του Ιππόκαμπου στο 1ο Δ.Σ. Αισωνίας Διμηνίου

μέλη-του-ιππόκαμπου-στο-1ο-δ-σ-αισωνίας-694865

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Διμηνίου, επισκέφθηκαν μέλη του Ιππόκαμπου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Το σχολείο καλωσόρισε τα μέλη του «Ιππόκαμπου», τα οποία συζήτησαν με τα παιδιά πριν και μετά την προβολή της ενημερωτικής ταινίας παραγωγής της εκπαιδευτικής τηλεόρασης με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία.

Στη συνέχεια τα μέλη του «Ιππόκαμπου» έκαναν μια σύντομη ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου για το τι είναι οι παραολυμπιακοί αγώνες, τα παραολυμπιακά αθλήματα και τις κατηγορίες των αθλητών που μπορούν να πάρουν μέρος. Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ. Αναστασία Μορφογιάννη με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βόλεϊ καθιστών.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη δράση του «Ιππόκαμπου» για τη συλλογή των καπακιών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να προσφερθούν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες απόκτησης.

Αμέσως μετά έγινε παράδοση καπακιών που συνέλεξαν τα παιδιά, μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά και τροφίμων για τα μέλη και τις οικογένειες του «Ιππόκαμπου».

Τα μέλη του «Ιππόκαμπου» είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπνευστές του πρότζεκτ για το περιβάλλον – περιβαλλοντικά προβλήματα και αναπηρία, (Γουίλερ και Ντόνα), οι οποίοι βρέθηκαν στο σχολείο για ανάλογη ενημέρωση, το ΙΜΕΑΔ (Ινστιτούτο Μελετών Εκπαίδευσης και Αειφoρικής Διαχείρισης) και εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το Δ.Σ. του «Ιππόκαμπου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας – Διμηνίου κ. Βασίλη Δραχτίδη, την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου κ. Αναστασία Μορφογιάννη καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές του Σχολείου που βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου