ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία με πλούσιο παρασκήνιο και κόντρες

περιοδεία-με-πλούσιο-παρασκήνιο-και-κ-695195

Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και ο υπόγειος πόλεμος για κομματικά οφέλη παρ’ ολίγον να τινάξουν στον αέρα την επίσημη επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΟΜΕΔΙ με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη και το Γ.Γ. Δημοσίων Eργων Γιώργο Δέδε στο Βόλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ γύρω από αυτή την περιοδεία που ξεκινά από σήμερα με πρώτο σταθμό τον Αλμυρό και αύριο Παρασκευή το Βόλο και τη Λάρισα προκειμένου να ανακοινωθεί μία σειρά από έργα, παίχτηκε ένα ολόκληρο παρασκήνιο με μοναδικό «θύμα» φυσικά την πόλη που ως φαίνεται εκλαμβάνεται από ορισμένους ως «το πολυπόθητο λάφυρο» που όλοι θέλουν να έχουν υπό την κηδεμονία τους.

Οπως λέει το ρεπορτάζ, εδώ και αρκετές ημέρες είχε γνωστοποιηθεί στο δήμο Βόλου όπως αντίστοιχα στο δήμο Αλμυρού αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι επίκειται περιοδεία στην περιοχή από την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Γ.Γ Δημοσίων Εργων Γ. Δέδε.

Και ενώ στο δήμο Βόλου ανέμεναν αύριο Παρασκευή να υποδεχτούν το κυβερνητικό κλιμάκιο στο δημαρχείο, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών… τους προσγείωσε απότομα. Ενώ στη Λάρισα η επίσκεψη θα γίνει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο δήμο Αλμυρού επίσης στο δημαρχείο της πόλης, για το δήμο Βόλου σε έργα του οποίου αφορούν ως επί το πλείστον οι ανακοινώσεις… τόπος επίσκεψης και συνάντησης με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου ορίστηκε… η αίθουσα της Ενωσης Συντακτών (Δημητριάδος με Φιλελλήνων).

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση εκ μέρους του δήμου Βόλου -οι πληροφορίες λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται σήμερα- ωστόσο το παρασκήνιο γύρω από την αλλαγή προορισμού είναι πλούσιο και ταυτόχρονα ενδεικτικό της διάστασης που έχουν πάρει πλέον οι επιπτώσεις εις βάρος της πόλης με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Δ. Βόλου και Περιφέρειας Θεσσαλίας αφενός και αφετέρου των παρεμβάσεων που επιχειρούνται εκ μέρους τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντρική διοίκηση της κυβέρνησης με «φόντο» το δήμο Βόλου με αφορμή τις επίσημες εμφανίσεις του αιρετού δημάρχου Αχ. Μπέου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε και με την Υφ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη που ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία επίσημη δήλωση, παραπέμποντας προς το παρόν στο δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Και στη μέση… ο Βόλος

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εκείνος που δέχτηκε τη μεγαλύτερη πίεση και τελικά προκρίθηκε εκ μέρους του υπουργείου η συνάντηση με τον κ. Θεοδώρου και οι ανακοινώσεις για το δήμο Βόλου να γίνουν σε… ουδέτερο έδαφος, είναι ο Γ.Γ. του ΥΠΟΜΕΔΙ Γ. Δέδες και κατά δεύτερον η Μαρ. Χρυσοβελώνη.

Αρχικά η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί να γίνει στο δημαρχείο του Βόλου τόσο για λόγους συμβολικούς όσο και ουσιαστικούς αφού οι εξαγγελίες που θα γίνουν αφορούν στο δήμο Βόλου. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο δεν άρεσε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που όπως λένε οι πληροφορίες έθεσε θέμα συμμετοχής του Αχ. Μπέου και η συζήτηση σταμάτησε εκεί.

Σε δεύτερη φάση βολιδοσκοπήθηκαν οι δύο πλευρές προκειμένου η επίσκεψη να γίνει στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας , ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι αντιπεριφερειάρχης και εκτελών χρέη δημάρχου διαμήνυσαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό μετά και τη σφοδρότητα της τελευταίας δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά τα παραπάνω το υπουργείο ως φαίνεται υπέκυψε στις πιέσεις που δέχτηκε τόσο εκ μέρους εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εξαιτίας της άρνησης τόσο των στελεχών του δήμου όσο και της περιφέρειας να «συνυπάρξουν» στον ίδιο χώρο και τελικά εκτός απροόπτου οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην Ενωση Συντακτών, όπως λέει και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το κλιμάκιο θα επισκεφθεί σήμερα το δημαρχείο Αλμυρού στις 19.30, στις 9.15 π.μ. αύριο Παρασκευή θα γίνουν οι ανακοινώσεις στην Ενωση Συντακτών και στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η επίσκεψη στη Λάρισα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στις 12 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Ε 65.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου