ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπαδηδρομία ελπίδας στο Βόλο [εικόνες]

λαμπαδηδρομία-ελπίδας-στο-βόλο-εικόν-695219

Το μήνυμα της προσφοράς ελπίδας και ζωής κυριάρχησε στη χθεσινή λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε για 14η φορά στο Βόλο, με επίκεντρο τη σημασία της προσφοράς αίματος, σε μια περιοχή που διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς και 4.000 περίπου εθελοντές αιμοδότες.

Τη φλόγα της ανθρωπιάς υποδέχτηκε χθες ο Βόλος, συμμετέχοντας στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α., που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και του Δήμου Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τη συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εργαζομένων Carrefour Βόλου.

Η φλόγα έφτασε στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου εργαζομένων Carrefour, μεταφέρθηκε και άναψε στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τη φλόγα άναψε ο αντιδήμαρχος Βόλου, Αναστάσιος Μπατζιάκας, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «στόχος είναι να βιώσουμε το μήνυμα της προσφοράς, της συμμετοχής στον εθελοντισμό και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της συναδέλφωσης, της αγάπης, γιατί με μία φιάλη αίμα μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης, τόνισε από την πλευρά του ότι «πεποίθησή μας είναι ότι μόνο μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, όπως η συγκεκριμένη, μπορούμε να προσεγγίσουμε τον επιθυμητό στόχο, που δεν είναι άλλος από το εθελοντικό και τακτικά προσφερόμενο, ασφαλές αίμα. Ως σύλλογος καλύπτουμε τις ανάγκες του Βόλου και ολόκληρης της Θεσσαλίας και στόχος μας είναι να εγγραφούν και καινούργια μέλη».

Στη συνέχεια, οι λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης μέσω του παραλιακού μετώπου στο Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, ακολούθησε θεατρική παράσταση από τη «Θρυαλλίδα» με ανάλογο θέμα.

Εθελοντές με απόθεμα ψυχής

Εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη χθεσινή λαμπαδηδρομία ελπίδας, υπογραμμίζοντας με το δικό τους τρόπο, τη σημασία της αιμοδοσίας για χιλιάδες ζωές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου, εθελοντή αιμοδότη του συλλόγου εργαζομένων Carrefour, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αν αναλογιστούμε ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαστούμε οι ίδιοι αίμα, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και της εθελοντικής αιμοδοσίας, για όλους».

Με ανάλογες σκέψεις έδωσε το «παρών» η 15χρονη Σοφία Κόμνου, μαθήτρια του «Προμηθέα», η οποία ανέλυσε τον όρο «εθελοντισμός», τονίζοντας ότι «πρέπει να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Σαράντα χρόνια εθελοντής, ο Κώστας Κυριαζής, μέλος του Συλλόγου δρομέων και του Συλλόγου αιμοδοτών, υπογράμμισε ότι «ο αθλητισμός είναι υγεία και μακροζωία στην εποχή που ζούμε και πρέπει να τον υιοθετήσουμε μαζί με τον εθελοντισμό, στην καθημερινότητά μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης με δρομείς

Ο Κώστας Κυριαζής έδωσε για μια ακόμη φορά το «παρών»

Η 15χρονη Σοφία Κόμνου είναι υπέρμαχη του εθελοντισμού

Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μπατζιάκας άναψε τη φλόγα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου