ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ και αντικατάσταση του καθηγητή στις φυλακές Βόλου

εδε-και-αντικατάσταση-του-καθηγητή-στ-695777

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης για την περίπτωση εκπαιδευτικού στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις φυλακές της Χιλαδούς, ο οποίος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook προχώρησε σε ρατσιστικό… κήρυγμα κατά μαθητών του, όπως κατέγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανάρτησή του στο Facebook έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από συναδέλφους του, που έθεσαν σε γνώση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας τα καθέκαστα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη χθες, μετά την έκταση που πήρε το συμβάν, ο καθηγητής απομακρύνθηκε από τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Αντικαταστάθηκε από άλλο συνάδελφό του και ο ίδιος κλήθηκε να παρουσιαστεί σε άλλη σχολική μονάδα προκειμένου να διδάσκει το μάθημά του. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε κάνει μόλις δύο μαθήματα στο σχολείο στις φυλακές και η μεταφορά της… εμπειρίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στάθηκε αφορμή για την απομάκρυνση και αντικατάστασή του.

«Το θέμα είναι εις γνώση της ΔΔΕ. Ηδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να εξομαλυνθεί κατάσταση στο σχολείο. Το μόνο που μου επιτρέπει η θέση μου να σας αναφέρω είναι ότι έχει ήδη προκηρυχθεί ΕΔΕ», ανέφερε ερωτηθείς για το θέμα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Η ΕΔΕ έχει ανατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε διευθύντρια λυκείου της περιοχής με εμπειρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί και το πόρισμά της να παραδοθεί σε διάστημα δύο περίπου μηνών.

Σύμφωνα και με το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο εκπαιδευτικός είχε αναρτήσει τα εξής στη σελίδα του στο Facebook:

«Στα σχολικά τμήματα των φυλακών (Γυμνάσιο) είμαστε στην ώρα μας και περιμένουμε να ξυπνήσουν οι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ μαθητές για να ξεκινήσει το μάθημα σε αίθουσες μικρές μεν αλλά με άνετες καρέκλες με μαξιλαράκια και προτζέκτορες παρακαλώ. Οι μαθητές αραχτοί και light, με τα μπεγλέρια τους και κάνουν και κανένα τσιγάρο. Το δε απολυτήριο που λαμβάνουν είναι κανονικότητα και χωρίς να γράφει ότι έχουν αποφοιτήσει από ΓΣΙΟ Φυλακών. Ελλάς στο μεγαλείο σου! Δηλαδή μπαίνω παράνομα στη χώρα σου, κλέβω, ληστεύω, οπλοφορώ κ.λπ. Φιλοξενούμαι σε σωφρονιστικά καταστήματα ανηλίκων και νέων με χαλαρό πρόγραμμα, πάω δημοτικό, γυμνάσιο και βγαίνω άνετος να ξανακάνω τα ίδια!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου