Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Αργαλαστής

Τελευταία ενημέρωση: 2016-10-04, 19:55:23
Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Αργαλαστής

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάρτιση των πινάκων πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων, για τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Αργαλαστής, επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Υγείας.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «Ερωτήματα προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη κατάρτιση πινάκων με τους προσληπτέους για την ειδικότητα οδηγών- πληρώματος ασθενοφόρου, για τα Κ.Υ. Σκιάθου και Αργαλαστής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Μαγνησίας, η διαδικασία κατάρτισης και ολοκλήρωσης των πινάκων με τα άτομα που έχουν επιλεγεί, βάσει τυπικών προσόντων, καθυστερεί αδικαιολόγητα. Οι σχετικοί πίνακες έχουν αποσταλεί από τον ΑΣΕΠ στην αρμόδια για την κατάρτισή τους 5η ΥΠΕ, από τις 22 Ιουλίου 2016. Έκτοτε, η αρμόδια υπηρεσία της υγειονομικής περιφέρειας δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια.

Οι προς πλήρωση θέσεις οδηγών – πληρώματος ασθενοφόρου αφορούν στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Αργαλαστής. Επανειλημμένως, έχει επισημανθεί η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές, όπου θρηνήσαμε θύματα στο Νομό, λόγω της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου και της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται κατά τη διακομιδή των ασθενών.  Είναι ανεπίτρεπτο, σε ένα Νομό σαν τη Μαγνησία οι δομές υγείας να υπολειτουργούν.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Για ποιο λόγο καθυστερεί η 5η ΥΠΕ την κατάρτιση του πίνακα που αφορά στην πρόσληψη δύο οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Αργαλαστής;» καταλήγει η ερώτηση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=