ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές από 5 χώρες της Ευρώτης, τους ένωσε ο αθλητισμός

μαθητές-από-5-χώρες-της-ευρώτης-τους-έν-696738

Πιο κοντά μέσα από τον αθλητισμό ήρθαν χθες μαθητές του Βόλου με συμμαθητές τους από την Ευρώπη. Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μαθητές από πέντε διαφορετικές χώρες γνώρισαν λιγότερο «δημοφιλή» αθλήματα: σκοποβολή και τοξοβολία αλλά και ιστιοπλοΐα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες σε κάθε σχολείο του νομού, στήθηκε μια μικρή γιορτή αθλητισμού, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού. Με ευθύνη του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου, οι μαθητές μυήθηκαν σε λιγότερο γνωστά γι’ αυτούς αθλήματα αλλά και στην αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Εγιναν επιδείξεις αθλημάτων και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στους αγώνες που διοργανώθηκαν.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και με αφορμή πρόγραμμα Erasmus «Μαθαίνοντας μέσα από τα αθλήματα», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υποδέχθηκε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων από τέσσερις διαφορετικές χώρες: την Τσεχία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία. Πρόκειται για συνολικά 21 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς, που έκαναν ομάδα με 20 μαθητές του Βόλου, 10 από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου και 10 από το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και γνώρισαν τοξοβολία και σκοποβολή στο Σκοπευτήριο Βόλου και το μεσημέρι, μετά από σεμινάριο στο ξενοδοχείο Κυψέλη, γνώρισαν στον Παγασητικό την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης.

Οι ευρωπαίοι μαθητές θα παραμείνουν στο Βόλο έως και την ερχόμενη Παρασκευή. Σήμερα, Τρίτη θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο Πανθεσσαλικό, όπου θα γίνουν επιδείξεις πυγμαχίας και στίβου, ενώ σε συνεργασία με την ένωση τυφλών θα γνωρίζουν το παραολυμπιακό άθλημα goal ball.

«Στόχος μας είναι να μυήσουμε τους μαθητές σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα και μέσα από αυτά να τους περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Μέσα από τα προγράμματα οι μαθητές έρχονται πιο κοντά, ανταλλάσσουν απόψεις, γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και διαπιστώνουν ότι τελικώς αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», ανέφερε η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Βόλου, κ. Καίτη Γαρυφάλλου.

Οι Ευρωπαίοι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για το πρόγραμμα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Μου άρεσε πολύ η σκοποβολή αλλά και η εμπειρία συμμετοχής στο πρόγραμμα. Ηρθα σε επαφή με συμμαθητές μου από άλλα μέρη της Ευρώπης, ανταλλάξαμε εμπειρίες και είμαι ενθουσιασμένη», ανέφερε η μαθήτρια από την Τουρκία, Gamze, η οποία ασχολείται με στίβο, βόλεϊ και μπάντιμιντον.

Η Βερόνια και η Χριστίνα από την Τσεχία, που ασχολούνται με τένις και γυμναστική αντίστοιχα, δήλωσαν ότι αγαπάνε τον αθλητισμό κι αυτό που κάνουν και ότι η εμπειρία τους στο Βόλο τις έχει ενθουσιάσει.

Τέλος για το μάθημα συνεργασίας μέσα από τη συμμετοχή της σε ομάδα βόλεϊ, μίλησε η Μάρθα, μαθήτρια από την Ιταλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου