ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης Βασίλης Χαλκιάς διακριθείς στο Σπάρταθλο

ο-βολιώτης-βασίλης-χαλκιάς-διακριθεί-697685

Δεκάδες Βολιώτες δηλώνουν υπέρμαχοι του «Σπάρταθλου», του διεθνούς αγώνα δρόμου που εκτυλίσσεται σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη προς την Αθήνα, μεταξύ των οποίων καταγράφεται το όνομα του Βασίλη Χαλκιά, ο οποίος είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση το 1995.

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο Βολιώτης δρομέας ανακαλεί προσωπικές μνήμες από παλαιότερες συμμετοχές του στον ίδιο αγώνα.

Ο 63χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος διατηρεί την καλή του φυσική κατάσταση, υιοθετώντας σε καθημερινή βάση την άθληση και τη σωστή διατροφή, συμμετείχε κατ’ επανάληψη στο συγκεκριμένο αγώνα, που πραγματοποιήθηκε φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά.

Ανατρέχοντας σε συναρπαστικές στιγμές του παρελθόντος, ο κ. Χαλκιάς, ο ένας από τους δύο Βολιώτες που έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών, υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζεις τα όρια και τις αντοχές σου και παράλληλα να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου.

Περιγράφοντας την εμπειρία που αποκόμισε από τις παλαιότερες συμμετοχές του, ο δραστήριος Βολιώτης αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «όλος ο αγώνας είναι μεγάλη εμπειρία. Κάθε στιγμή, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, είσαι σε επαφή με τον αγώνα. Αρα είσαι σε επαφή με τον εαυτό σου, είσαι σε εγρήγορση, για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, τις συγκινήσεις, τις αδυναμίες, τα πιστεύω σου».

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί με την άσκηση του νου, τον αυτοέλεγχο, ενδυναμώνοντας την πίστη στον εαυτό του, ενώ όπως υπογραμμίζει: «πολλά στοιχεία του αθλητισμού, τα έχω μεταφέρει στη ζωή μου».

Αναπολεί τη στιγμή της βράβευσης, αλλά και το χρόνο που πέτυχε, συμμετέχοντας στη διοργάνωση του 1995, 27,5 ώρες περίπου, κοιτώντας με συγκίνηση το κύπελλο και τα αναμνηστικά παλαιότερων συμμετοχών, που κοσμούν ως πολύτιμα τρόπαια την προσωπική του συλλογή. Ο ίδιος κάνει καθημερινά πράξη το νους υγιής εν σώματι υγιή, προτρέποντας τους πάντες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, προκειμένου να κερδίσουν το πιο σημαντικό έπαθλο ζωής, την υγεία, σωματική, ψυχική και πνευματική, που είναι αναγκαία, ειδικά στις εποχές που διανύουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου