ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αντιπαράθεση για τους ποδηλατοδρόμους

νέα-αντιπαράθεση-για-τους-ποδηλατοδρ-505347

«Οταν παραδοθεί το έργο, τότε θα εκτιμηθεί». Mε τη φράση αυτή απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ι. Στάμος σε ερώτηση των συμβούλων της ΔΑΣ κ.κ. Νίκου και Παππά για τους ποδηλατοδρόμους στην πόλη, επιμένοντας, κάνοντας επίκληση της πολυετούς εμπειρίας του στα κοινά, ότι ανάλογες αντιδράσεις υπήρχαν αρχικά και με άλλα έργα που κατά το παρελθόν στην πόλη, όπως οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας κ.ά. και που πλέον κρίνονται ωφέλιμα από τους περισσότερους βολιώτες.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι απορροφήθηκε το ποσό των 258.000 ευρώ και ότι δεν ολοκληρώθηκε το δίκτυο μήκους 10 χλμ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω της περικοπής χρημάτων, που είναι συνέπεια της οικονομικής κατάστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Στάμο να μην συνεχιστεί το έργο ύψους 200.000 ευρώ, αλλά το τμήμα που έχει κατασκευαστεί σημείωσε ότι θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία τέλος του μήνα, μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου ( Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Πρασίνου και Καθαριότητας). Ο κ. Στάμος διευκρίνισε ότι λόγω της περικοπής των πιστώσεων δεν έγιναν τα έργα των ποδηλατόδρομων στην οδό Κασσαβέτη, στην οδό Μεταμορφώσεως και στην οδό Γκλαβάνη

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι υπάρχει προϋπολογισμός 2,2 εκ. ευρώ για την κατασκευή γενικότερης παρέμβασης από το ύψος της Πλατείας Τελωνείου έως την Πλαζ των Αλυκών στην οποία περιλαμβάνεται και ποδηλατοδρόμος. Το έργο κρίθηκε ώριμο προς χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ.

Ο σύμβουλος της ΔΑΣ Κ. Νίκου τόνισε –μεταξύ άλλων- ότι δίκαια οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι και πρόσθεσε ότι το έργο των ποδηλατοδρόμων δεν έχει συνέχεια και τέλος και ότι αντί για όφελος προκαλεί προβλήματα. «Κατασκευάσατε ό,τι χειρότερο υπήρχε. Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι ατυχημάτων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή κρατά το έργο για να το εγκαινιάσει προεκλογικά, αν κι αυτό δεν θα αποτελεί διαφήμιση.

Απαντώντας ο κ. Στάμος είπε: «Ευχαριστώ για τις παραινέσεις, αλλά δεν θα… πάρω». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βόλου ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις γιατί αφαιρείται μέρος του δρόμου από τη χρήση των αυτοκινήτων για τη χρήση του ποδηλάτου. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνοικία της Νεάπολης λέγοντας ότι στη συγκεκριμένη συνοικία είναι ολοκληρωμένο το έργο και εντούτοις καθημερινά λειτουργεί ως πάρκινγκ Ι.Χ.

Για τα Σφαγεία Α.Ε.

Εντολή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. «Σφαγεία Α.Ε.» Απ. Καψιώτη έδωσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου ο Δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαγωνισμού, ώστε τα σφαγεία να τα λειτουργήσει ιδιώτης.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από σχετική ερώτηση του συμβουλίου της μείζονος μειοψηφίας Αναστ. Στρατηγόπουλου.

Απαντώντας ο κ. Καψιώτης είπε ότι ο κωδικός λειτουργίας των σφαγείων ελήφθη μόλις τον Απρίλιο του 2010 και ότι οι νομικοί εξετάζουν το θέμα ώστε η εταιρία να λάβει νέα μορφή, είτε σαν Δημοτική Επιχείρηση είτε να προκηρυχθεί διαγωνισμός για να προκύψει ιδιώτης που θα αναλάβει τη λειτουργία τους.

Στο σημείο εκείνο αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Ι. Στάμος, λέγοντας ότι άλλα είχαν αποφασιστεί και άλλα αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Ε.

Όσον αφορά το παθητικό στο ταμείο της εταιρείας ο κ. Καψιώτης είπε ότι αυτό υφίσταται από το 2000 οπότε λειτούργησαν τα σφαγεία.

Ο κ. Στρατηγόπουλος ωστόσο τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια το παθητικό ήταν μικρό και κάποια έτη υπήρχε ενεργητικό και υπογράμμισε ότι φέτος το παθητικό έχει ξεπεράσει τις 250.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο η ΝΑΜ όσο και άλλοι Δήμοι παραχωρούν δωρεάν τις μετοχές τους στο Δήμο Βόλου.

Στη συνέχει το λόγο πήρε ο κ. Βούλγαρης ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι τα σφαγεία θα ανατεθούν σε ιδιώτης γιατί δεν είναι οικονομικά βιώσιμα και ο Δήμος δε μπορεί να φορτωθεί το κόστος λειτουργίας τους. Μάλιστα ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον Πρόεδρος της Α.Ε. έδωσε εντολή λέγοντας : «Λύστε το θέμα άμεσα κ. Καψιώτη χωρίς χρονοτριβή» …

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου