ΤΟΠΙΚΑ

Ελαττωματικά τα σιντριβάνια του Βόλου

ελαττωματικά-τα-σιντριβάνια-του-βόλο-436073

Κατασκευαστικά λάθη και προβλήματα παρατηρούνται στα τρία μεγάλα σιντριβάνια του Βόλου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν. Το θέμα προέκυψε μετά τη χθεσινή επερώτηση στο Δ.Σ. Βόλου από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Αναστ. Στρατηγόπουλο.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ι. Στάμος, ανέφερε ότι από το 2007 υπάρχει αναλυτική έκθεση του προϊσταμένου του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, Δημ. Βεντούρα, για την κατάσταση των σιντριβανιών. «Είχαμε προγραμματίσει γενική ανακατασκευή των σιντριβανιών και ετοιμαζόμασταν να κάνουμε και τις κατάλληλες μελέτες, όμως η οικονομική στενότητα δεν μας το επιτρέπει. Γι’ αυτό θα περιοριστούμε στην συντήρησή τους και ας αναλάβει την επισκευή τους η νέα δημοτική αρχή», είπε ο κ. Στάμος.
Ο κ. Στρατηγόπουλος σχολίασε ότι η κατάσταση δεν είναι σημερινή και ότι θα έπρεπε η δημοτική αρχή, που βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της θητείας της, να γνωρίζει τα προβλήματα.
Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Δημήτρη Βεντούρα σε κανένα σιντριβάνι της πόλης δεν είχε συμμετοχή στη μελέτη ή την κατασκευή για να αποκτήσει κάποια πείρα και να μπορεί να κάνει πιο εύκολα τη συντήρηση. Απευθύνθηκε στους μελετητές, τους κατασκευαστές και ειδικούς σε κατασκευή σιντριβανιών και δεν έδωσαν λύση.
Το καλοκαίρι του 2007 κλήθηκε ειδικός από την εταιρία Fontana, o οποίος είπε για τα σιντριβάνια της πλατείας Ελευθερίας, του κόμβου Δημαρχείου και του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, να μην γίνει τίποτα, διότι υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη, τα οποία επισημάνθηκαν εγγράφως στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Αναλυτικά, τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σιντριβάνια, είναι τα εξής:
- Σιντριβάνι Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης: Έχει κατασκευαστεί χωρίς αποχέτευση και χωρίς φίλτρο καθαρισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα το νερό να γίνεται μαύρο, να γεμίζει λάσπη και να χρειάζεται συχνά βάψιμο. Για να βγει το νερό όταν καθαρίζεται χρειάζονται εξωτερικές αντλίες, οι οποίες τοποθετούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των σωληνώσεων.
- Σιντριβάνι πλατείας Ελευθερίας: Εκεί όλα τα προβλήματα είναι κατασκευαστικά και έχουν επισημανθεί ήδη από το 2007 στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το σιντριβάνι έχει κατασκευαστεί χωρίς αποχέτευση. Στο βόρειο τμήμα του υπάρχουν δύο σωλήνες Φ 50, όπου μέσω ενός μοτέρ γίνεται αναρρόφηση του νερού και μέσω ενός φίλτρου καθαρίζεται και μεταφέρεται πάλι στο σιντριβάνι. Αυτή η λειτουργία έπρεπε να γίνεται πάρα πολύ τακτικά για να μείνει καθαρό το νερό. Το σύστημα αυτό δε δούλεψε από την αρχή και είναι λάθος κατασκευαστικά, γιατί το φίλτρο ήταν πολύ μικρό, βούλωνε κάθε μέρα από ό,τι έπεφτε στο σιντριβάνι, με αποτέλεσμα να καίγεται τακτικά το μοτέρ αναρρόφησης.
- Σιντριβάνι κόμβου Δημαρχείου: Το σιντριβάνι στον κόμβο του Δημαρχείου παρουσιάζει, όπως και τα άλλα δύο, πρόβλημα στο καθάρισμα του νερού, το οποίο εδώ γίνεται έντονο, διότι στο δέντρο που υπάρχει πάνω από το σιντριβάνι φωλιάζουν πολλά πουλιά, με αποτέλεσμα να λερώνεται το νερό σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης το παρακείμενο δέντρο γεμίζει το χώρο του σιντριβανιού με πολλά φύλλα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα σιντριβάνια, στερούνται και αυτά κατάλληλου φίλτρου για το σωστό καθαρισμό του νερού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου