ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση στο Βόλο για την συνταγματική αναθεώρηση

εκδήλωση-στο-βόλο-για-την-συνταγματικ-700228

Εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση και το συνταγματικό πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα του σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ι .Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή) με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των Νομικών και συνδιοργανώνεται από τη Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Η τιμητική και εορταστική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη:

Α. Στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Β. Στις 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης.

Θ ακολουθήσουν οι ομιλίες των:

* Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με θέμα: «το Συνταγματικό πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα σήμερα» και

* Ηλία Νικολοπούλου, Συνταγματολόγου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπροέδρου ΑΣΕΠ, Μέλους της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, με θέμα «Βασικές Συνταγματικές διατάξεις προς Αναθεώρηση».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια προσλαλιά του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου