ΤΟΠΙΚΑ

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά

σε-εορταστικούς-ρυθμούς-η-αγορά-851206

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται οι αγορές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και των άλλων μεγάλων πόλεων με απόφαση των εμπορικών συλλόγων των πόλεων.
Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου από τη 1:00 το μεσημέρι έως τις 7:00 το απόγευμα.
Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ανοιχτά μία ώρα επιπλέον, έως τις 4:00 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ από την Τρίτη 10 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Ο καιρός

Βροχερός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ως την Κυριακή του Πάσχα θα έχει βελτιωθεί και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους εκδρομείς.
Συγκεκριμένα, σήμερα Μ.Τρίτη, στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών, κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος, αλλά βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Μεγάλη Πμπτη, θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμο: στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι μέτριοι που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Την Μ.Παρασκευή, ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εμφανισθούν παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Μ.Πέμπτης.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος.

Μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία, καθ΄όλη την περίοδο των εορτών του Πάσχα, λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση τα αυξημένα μέτρα σχεδιάστηκαν με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
• αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες,
• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
• ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
• συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.),
• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
• κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.
• παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.
Μάλιστα για ενημέρωση των οδηγών, προσωπικό της Τροχαίας θα διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές προς τους οδηγούς, καθώς και φυλλάδιο με οδικό χάρτη για την κύρια και εναλλακτική διαδρομή για την περιοχή του Μαλιακού Κόλπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες, συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό, καθώς και ομάδες Ο.Ε.Π.Τ.Α. για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συνδράμουν οι Διευθύνσεις Αμέσου Δράσεως Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν συχνές πτήσεις και θα επιτηρούν το βασικό οδικό δίκτυο της χώρας και κυρίως του οδικού δικτύου Π.Α.Θ.Ε., σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις. Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου