ΤΟΠΙΚΑ

Νέες κόντρες για το οικόπεδο στο Σωρό

νέες-κόντρες-για-το-οικόπεδο-στο-σωρό-703060

Σε προσυμφωνία με τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων για την αγορά της έκτασης στο Σωρό έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ αντί για 250.000 ευρώ, αξία που προσδιόρισαν εκτιμητές, έχει προχωρήσει ο δήμος Βόλου. Το ποσό της αγοράς του οικοπέδου συμπεριλήφθηκε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από τις μειοψηφίες στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ως «πρώτο βήμα για να υλοποιηθεί μια απόφαση – σκάνδαλο».

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, υποστήριξε ότι το θέμα της αγοράς του οικοπέδου και το ακριβές τίμημα θα έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο. «Πρόκειται για μία κατ’ αρχήν συμφωνία στην οποία έχουμε έρθει με τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκτιμητές προσδιόρισαν την αξία του οικοπέδου στις 250.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου υπογραμμίζοντας ότι δεν επιχειρείται εν κρυπτώ αγορά της έκτασης στο Σωρό.

Ωστόσο η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, μίλησε για «το πρώτο βήμα υλοποίησης μιας απόφασης σκάνδαλο». «Ο μόνος λόγος είναι η τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων του κ. Μουλά. Δεν έχει αποδειχθεί η σκοπιμότητα αγοράς του οικοπέδου και η καταλληλότητά του», είπε η κ. Οικονόμου.

Ακριβό θεωρήθηκε το τίμημα των 100.000 ευρώ από τον επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικό. «Είχαμε ψηφίσει να περιέλθει το οικόπεδο στο δήμο, αλλά με ένα συμβολικό ποσό. Θεωρώ ότι αυτό που γίνεται είναι στα όρια της παρανομίας», είπε ο κ. Μιτζικός.

«Το συμβολικό τίμημα έγινε 100.000 ευρώ. Ο δήμος κινείται στα όρια της νομιμότητας. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης αλλά μιας ομάδας ανθρώπων στην οποία περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας.

«Λέγαμε για δώρο και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε 100.000 ευρώ», σχολίασε από την πλευρά του και ο ανεξάρτητος Θεολ. Διαμαντένιας.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης έθεσε δίλημμα: «Τηλεμετρία ή οικόπεδο και λαμπάκια. Ποιο είναι το συμφέρον των πολιτών;».

Τη διάθεση 100.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου καταψήφισαν επίσης οι κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απείχε λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου στον οικοδομικό συνεταιρισμό.

Ωστόσο με την επιστροφή του στην αίθουσα δήλωσε ότι είναι έγκλημα να περάσει το οικόπεδο σε χέρια ιδιωτών αντί να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον της πόλης. «Σας επιστρέφω τις κατηγορίες περί σκανδάλου. Σκάνδαλο είναι όταν σου χαρίζουν 25 στρ. αστικής γης και δεν σηκώνεις το στυλό να υπογράψεις να το πάρεις. Δεν είναι σκάνδαλο όταν το τίμημα είναι μικρό και το ποσό των 100.000 ευρώ θα μειωθεί περισσότερο, μόλις επιστραφεί στο δήμο το ποσό του ΕΝΦΙΑ. Σκάνδαλο είναι όταν μπαίνουν μπροστά μικροπαραταξιακά συμφέροντα αντί το συμφέρον της πόλης. Τα περί σκανδάλων τα επιστρέφω ιδίως στην κ. Οικονόμου. Είχα πάει στον κ. Ξηρακιά και του είπα για το οικόπεδο τότε που δεν υπήρχε ούτε ΕΝΦΙΑ ούτε τίποτα και δεν το πήραν», ανέφερε ο κ. Μουλάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου