ΤΟΠΙΚΑ

Ξένοι τουρίστες σε ρόλο… σεφ μυούνται στην τοπική κουζίνα

ξένοι-τουρίστες-σε-ρόλο-σεφ-μυούνται-703974

Ενθερμοι φίλοι της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων της Μαγνησίας είναι πολλοί ξένοι τουρίστες από την Αμερική, τη Γαλλία, την Ολλανδία και άλλες χώρες, οι οποίοι συνδυάζουν τις διακοπές τους με εναλλακτικές και κυρίως γαστρονομικές δράσεις τουρισμού. Δεκάδες ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στην πατρίδα τους με συνταγές τοπικές, άρωμα ελληνικής κουζίνας και ευχάριστες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο αγρόκτημα Καραΐσκου, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να συλλέξουν βότανα, λαχανικά και αρωματικά, διαμορφώνοντας το μενού της προτίμησής τους, για να παρασκευάσουν στη συνέχεια παραδοσιακά εδέσματα με την καθοδήγηση σεφ.

Η δραστηριότητα που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια η Ελένη Καραΐσκου και ο Δημήτρης Βαραλής, έχει πλέον εδραιωθεί και προσελκύει το σταθερό ενδιαφέρον γκρουπ ξένων τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Χθες, ειδικότερα, ομάδα Αμερικανών τουριστών, συνέλλεξαν από το αγρόκτημα τις πρώτες ύλες, λαχανικά και αρωματικά και στη συνέχεια παρασκεύασαν παντζαροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, ψάρια πλακί, αλλά και σταφιδόψωμο, τα οποία απόλαυσαν επιτόπου.

Τα γκρουπ των ξένων τουριστών εναλλάσσονται, ενώ παράλληλα, στους στόχους των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας, είναι να εκλάβει εκπαιδευτικές διαστάσεις στο άμεσο μέλλον, προς όφελος μαθητών, αλλά και σπουδαστών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελένη Καραΐσκου, υπογραμμίζει ότι το αγρόκτημα, που βρίσκεται ενάμιση χιλιόμετρο έξω από την Πορταριά, διαθέτει βότανα, λαχανικά, οπωροφόρα δέντρα, είναι το επίκεντρο μιας σημαντικής εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας, η οποία πραγματοποιείται αισίως για τέταρτο χρόνο. Η δραστηριότητα που ξεκίνησε στο εστιατόριο «Κρίτσα», συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και ανάλογο ενδιαφέρον σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο αγρόκτημα, το οποίο μαγεύει όσους το επισκέπτονται.

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προσφέρει πολιτισμό Ελλάδος, γεύση και άρωμα Ελλάδος, προκειμένου να μεταφέρουν οι ξένοι τουρίστες, που συμμετέχουν, στη χώρα τους, την πολιτιστική μας ταυτότητα, σε ότι αφορά τη γαστρονομία», υπογραμμίζει η δραστήρια επιχειρηματίας, η οποία προσθέτει ότι είναι μοναδική εμπειρία για τους ξένους τουρίστες να κόβουν τη ντομάτα και να τη γεύονται με λάδι και δυόσμο.

Ο συνοδός βουνού Δημήτρης Βαραλής και ιδιοκτήτης του hellassmile.gr, επισημαίνει από την πλευρά του ότι αφορμή για να μεταφέρει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στην περιοχή μας, αποτέλεσε η εμπειρία που έχει αποκομίσει από άλλες τουριστικές περιοχές. Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική κουζίνα, αλλά απαιτείται πολύ δουλειά και μεθοδική προσπάθεια, για να επιτευχθεί ο στόχος, επισημαίνοντας ότι η οικογένεια Καραΐσκου, διαθέτει μεράκι και προωθεί δυναμικά την ιδέα.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικά, γιατί: «οι ξένοι μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στην πατρίδα τους. Φεύγουν με συνταγές, και άριστες εντυπώσεις, γεγονός που αποτελεί διαφήμιση για τον τόπο μας και για όλη την Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Βαραλής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου