ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικός διαγωνισμός: Ενα μήλο την ημέρα

μαθητικός-διαγωνισμός-ενα-μήλο-την-ημ-704037

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, μετά το επιτυχημένο επετειακό τριήμερο που διοργάνωσε και τιμήθηκε με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν τη συγκομιδή των μήλων, προχωρεί στις επόμενες δράσεις του προγραμματικού πλαισίου, που έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί, με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Πρωτότυπη και καινοτόμα για δεδομένα αγροτικού συνεταιρισμού είναι και η διοργάνωση που ήδη εξελίσσεται για υλοποίηση πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων επιπέδου Δημοτικού. Ο Διαγωνισμός έχει θέμα: «Ένα μήλο την ημέρα…: Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!».
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/1517/131501/Δ1 9.8.2016), όπως και τη στήριξη και αρωγή του υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016). Η έναρξη έχει οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου 2016 και η ολοκλήρωση προβλέπεται για τις 14 Φεβρουαρίου 2017 (ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού: www.zagorin.gr/.
To μήνυμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι πολλαπλό. Αρχικά προβάλλει την Οργάνωση με τα 100 χρόνια ζωής. Επιπλέον αποτελεί μήνυμα υγιεινής διατροφής στις νέες γενιές, καθώς το μήλο αποτελεί φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας. Επίσης μέσω της δράσης αυτής αναπτύσσονται τα καλλιτεχνικά ταλέντα των μαθητών και αποτελεί μία καλή ευκαιρία ανάδειξης νέων ανθρώπων. Παράλληλα δημιουργείται πολιτιστικό απόθεμα και μάλιστα βεβαρημένης σημασίας, καθώς θα προέρχεται από μαθητές. Εν τέλει οι μαθητές με το ατομικό τους έργο θα συμμετέχουν σε μία συνολική παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου