ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ξαφνικά Βολιώτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός

εφυγε-ξαφνικά-βολιώτης-συνταξιούχος-704465

Ενας ιδιαίτερα αγαπητός για τους μαθητές και τους συναδέλφους του δάσκαλος, ο οποίος στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής και μέχρι τη συνταξιοδότησή του, πέρασε από τις σχολικές αίθουσες πολλών δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας, μεταδίδοντας τη γνώση, έχασε αιφνίδια τη ζωή του, σε ηλικία 71 ετών.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Ζήση Διακουμή, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή προδόθηκε ξαφνικά από την καρδιά του, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι, όπου διέμενε μαζί με την κόρη του στη Θεσσαλονίκη, τα δύο τελευταία χρόνια.

Το άγγελμα θανάτου του συνταξιούχου δασκάλου βύθισε στο πένθος τον εκπαιδευτικό κόσμο στη Μαγνησίας και όλους όσοι τον γνώριζαν. Εκτός από την αγάπη που είχε ο ίδιος για τα παιδιά, αλλά και το επάγγελμα που ασκούσε, ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος.

Ο Ιωάννης Διακουμής γεννήθηκε στη Βυζίτσα και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Εργάστηκε ως δάσκαλος στο Προμύρι, στο Αχίλλειο, στην Αγριά, τη Βυζίτσα, στο Πουρί, στη Ζαγορά, στον Αγιο Λαυρέντιο, στο Διμήνι και στο Βόλο. Συνταξιοδοτήθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Ηταν ο ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυζίτσας, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Πουρίου το 1974 – 1975.

Ευτύχησε να αποκτήσει οικογένεια και τα τελευταία δύο χρόνια διέμενε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την κόρη του Ευρύκλεια – Παναγιώτα, δημοσιογράφο στο επάγγελμα.

Η κηδεία του 71χρονου θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου