ΤΟΠΙΚΑ

«Οι μικρέμποροι θα εξαφανιστούν!»

οι-μικρέμποροι-θα-εξαφανιστούν-851206

Εγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων δήλωσαν ότι συντελείται με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες από το τοπικό τμήμα της Πανελλήνια Αγωνιστικής Συνεργασίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Η ΠΑΣΕΒΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες κάλεσε όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για την απόκρουση της νέας επίθεσης στα κατακτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης μικροεπαγγελματιών κι αυτοαπασχολούμενων για το ασφαλιστικό.
Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των εμπόρων και επαγγελματιών η Όλγα Σταυροπούλου, Γιάννης Μολόχας και Δημήτρης Αλέξης προέβλεψαν ότι έρχονται χειρότερες ρυθμίσεις και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό και στα θέματα υγείας και παιδείας και επισήμαναν ότι είναι «να είμαστε προετοιμασμένοι ν’ αντιδράσουμε».
Ο κ. Μολόχας υποστήριξε ότι η πτώση του τζίρου των ΕΒΕ σε τοπικό επίπεδο έχει μειωθεί κατακόρυφα, ότι όλοι ζουν με το άγχος των διαμαρτυρημένων γραμματίων, επιταγών, και με το άγχος να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα, τους τόκους στις τράπεζες.
Μίλησε για την αδυναμία των περισσότερων να ανταποκριθούν πλέον στην έγκαιρη καταβολή των εισφορών στον ασφαλιστικό τους φορέα, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο αυτός ο αριθμός ξεπερνά τους 200.000 εμπόρους που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ τάχθηκαν κατά της κατάργησης της αργίας της Κυριακής, την κατάργηση του χαμηλού αφορολόγητου, ενώ τόνισαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις των τριών ατόμων περίπου λόγω του ανταγωνισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται και στην πόλη μας και να χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες άτομα. Εξαπέλυσαν εξάλλου επίθεση εναντίον των ηγεσιών της ΓΕΣΕΒΕ και της ΟΕΒΕΜ σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «ξεπουλημένες ηγεσίες» και τόνισαν ότι με την καμπάνια τους θα ξεσκεπάσουν την κυβέρνηση .
Εκτίμησαν επίσης ότι θα εφαρμοστούν κι άλλα σκληρότερα μέτρα και ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, για να ενημερώσουν όλα τα σωματεία και τους συλλόγους των επαγγελματιών ώστε όλοι μαζί ν’ αντιμετωπίζουν αυτή τη «λαίλαπα».
»Με τον αγώνα μας να δώσουμε απάντηση στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή, καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέλαβαν ήδη το γνωστό ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή. Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, η ΠΑΣΕΒΕ, καλεί σε γενικό ΞΕΣΗΚΩΜΟ, μαζί με τους εργαζόμενους να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των κατακτήσεών μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Τέλος παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που εκτιμούν ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί από όλο τον εμπορικό και επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο πρότειναν μεταξύ άλλων κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδά της, να κλείνουν οι χρήσεις λίγους μήνες μετά την κατάθεση των δηλώσεων στην Εφορία, κατάργηση του 20% για τις προσωπικές εταιρίες, το αφορολόγητο όριο ατομικό να είναι στα 20.000Ε, φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων με ποσοστό 45%, μείωση δημοτικών φόρων και τελών κ.α. Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό η ΠΑΣΕΒΕ ζητά η κοινωνική ασφάλιση να είναι δημόσια και καθολική, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ για την κάλυψη των αναγκών του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο, κάλυψη των ελλειμμάτων του, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, κατώτερη σύνταξη 1150 ευρώ κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου