ΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη κατά της ανεργίας

στη-μάχη-κατά-της-ανεργίας-851206

Νέα συνέντευξη Τύπου, η δεύτερη σε λίγες ημέρες, παραχωρήθηκε χθες στη Νομαρχία Μαγνησίας σχετικά με την έναρξη του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας. Αυτή τη φορά μοναδικός ομιλητής ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας.

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα στο Γραφείο, στον 3ο όροφο της Νομαρχίας, προσήλθαν 16 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία χειρώνακτες, οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας ενώ βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Εξηγώντας τους λόγους καθυστέρησης στην έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου –αρχικά είχε ανακοινωθεί πριν ενάμισι χρόνο- ανέφερε ότι χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της Νομαρχίας, όμως δεν λειτούργησε, διότι εκτός από τις 150.000 ευρώ, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει περαιτέρω τη λειτουργία του Γραφείου. Τότε εκπονήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αλλά οι ιδιαιτέρως αργές λειτουργίες δεν επέτρεψαν την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου.

Ο κ. Παπατόλιας επανέλαβε ότι η Νομαρχία δεν έχει αρμοδιότητες σε θέματα απασχόλησης και η παρέμβασή της αφορά στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού των δομών των κοινωνικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα διέθεσε δικούς της πόρους προκειμένου να δημιουργήσει ένα σημείο εξυπηρέτησης για όλους του πολίτες για τα θέματα απασχόλησης, όπου μπορεί κανείς εύκολα να έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας, με τις παρεχόμενες δυνατότητες εκπαίδευσης ή επιμόρφωσης, επιδοτούμενες ή μη, για τον εργασιακό αναπροσανατολισμό ή εξειδίκευση, καθώς και με δυνατότητες προνοιακής επιδότησης.

Το Γραφείο θα στηριχθεί στη λειτουργία του με τη δημιουργία μιας δικτυακής πύλης «web portal», η οποία θα λειτουργήσει αφού ολοκληρωθεί η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της αγοράς εργασίας στη Μαγνησία.

Παρ’ όλα αυτά η ΝΑΜ ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του Γραφείου, θεωρώντας -όπως ανέφερε ο κ. Παπατόλιας- ότι μέσα από την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πολιτών θα αντληθούν στοιχεία, τα οποία είναι κρίσιμα για την προσαρμογή του ηλεκτρονικού εργαλείου στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Μαγνησίας.

Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας μπορεί σήμερα να προσφέρει στους πολίτες πληροφόρηση σχετικά με την προσφορά και ζήτηση εργασίας, με τις υφιστάμενες υπηρεσίες που προσφέρουν υποστήριξη σε ανέργους και κοινωνικά αποκλεισμένους, με υφιστάμενες παροχές και προγράμματα σε ανέργους και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Επιπλέον, εξατομικευμένη υποστήριξη σε θέματα δημιουργίας του προσωπικού προφίλ εργασίας και σε βασικά θέματα νομικής φύσης που μπορεί να απασχολούν τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου