ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια για το ΚΕΠ στην Ιάσονος

στα-δικαστήρια-για-το-κεπ-στην-ιάσονος-705210

Στα δικαστήρια οδηγούνται δήμος Βόλου και ιδιοκτήτης ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου το οποίο είχε νοικιάσει ο δήμος Βόλου για τη στέγαση του ΚΕΠ, αξιώνει από τα δημοτικά ταμεία ποσό 13.720 ευρώ, που αφορά σε οφειλόμενα ενοίκια αλλά και στο κόστος των εργασιών που κλήθηκε να κάνει για την αποκατάσταση των φθορών και μεταβολών που επήλθαν στο ακίνητο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως δημοτική υπηρεσία.

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου και Ιάσονος έχει καταθέσει από τον περασμένο Μάιο αγωγή κατά του δήμου Βόλου.

Το θέμα θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ιδιοκτήτης διεκδικεί ποσό 13.720 ευρώ προκειμένου να κάνει εργασίες αποκατάστασης των φθορών και μεταβολών που επήλθαν στο ακίνητο, καθώς και τα οφειλόμενα μισθώματα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2015, καθώς και των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του 2016, συνολικού ποσού 6.220,08 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει μάλιστα ότι από το Νοέμβριο του 2015 έως και το Μάιο του 2016 ο δήμος παρακρατούσε το ακίνητο χωρίς να το παραδίδει παρόλο που δεν το χρησιμοποιούσε.

Αυθαίρετη χρήση αιγιαλού

Στο μεταξύ πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και της Προϊσταμένης του Τμήματος Β’ Αιγιαλού και Παραλίας της Π.Δ.Δ.Π Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, προσέβαλλε η νομική υπηρεσία του δήμου Βόλου, με ανακοπή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Με το πρωτόκολλο καθορίστηκε αποζημίωση σε βάρος του δήμου Βόλου, ποσού ύψους 876,20 ευρώ, για την από μέρους του δήμου «δήθεν αυθαίρετη χρήση τμήματος δημοσίου κοινοχρήστου χώρου (αιγιαλού και χερσαίας ζώνης λιμένα), συνολικού εμβαδού 33,70 τ.μ. στην περιοχή Αγριά για το χρονικό διάστημα από 1.1.2013 έως 31.12.2014».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου