ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα με… σφουγγαρίστρες στο Λύκειο Ζαγοράς

μάθημα-με-σφουγγαρίστρες-στο-λύκειο-706160

Μάθημα με τις σφουγγαρίστρες σε… επιφυλακή σε μια γωνιά των αιθουσών κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Γενικό Λύκειο Ζαγοράς Κάθε φορά που βρέχει, τα νερά περνούν στις αίθουσες διδασκαλίας μέσα από τα κουφώματα των παραθύρων, ενώ το ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο πλημμυρίζει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές, με τη βροχή που έπιασε στην περιοχή, οι εκπαιδευτικοί έπιασαν… σφουγγαρίστρες για να μαζέψουν τα νερά που πέρασαν στο εσωτερικό των αιθουσών διδασκαλίας μέσα από τα κουφώματα των παραθύρων.

«Κάθε φορά που βρέχει δημιουργούνται μικρές λιμνούλες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και αναγκαζόμαστε να σφουγγαρίζουμε για να μαζέψουμε τα νερά μέσα από τις τάξεις», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο διευθυντής του ΓΕΛ Ζαγοράς, Στέλιος Βαλσάμης. Οπως εξηγεί τα κουφώματα έχουν σκεβρώσει και χρήζουν άμεσα αντικατάστασης. «Κάθε που βρέχει έχουμε πρόβλημα. Εξαρτάται από τη φορά της βροχής σε ποιες αίθουσες θα μπει νερό», λέει χαρακτηριστικά.

Τα νερά όμως βρίσκουν δίοδο στο εσωτερικό του σχολείου όχι μόνο από τα κουφώματα αλλά και από την ένωση των δύο κτιρίων, παλιά και νέα πτέρυγα.

Το σημαντικότερο ωστόσο πρόβλημα εντοπίζεται στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται το λεβητοστάσιο και κάθε τόσο πλημμυρίζει. «Οταν βρέχει τα νερά της βροχής μπαίνουν μέσα και πλημμυρίζει. Τα νερά δεν φεύγουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές στα θεμέλια και στους τοίχους», αναφέρει. Πρόσφατα έφυγε κομμάτι σοβάς από αίθουσα σε διπλανό χώρο που κάποτε λειτουργούσε ως εργαστήριο. Πλέον και εξαιτίας των προβλημάτων λειτουργεί ως αποθήκη του σχολείου.

«Το σχολείο μυρίζει μούχλα μέχρι να φύγουν τα νερά και να στεγνώσει ο τόπος», σημείωσε ο κ. Βαλσάμης, ο οποίος έθεσε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας τα κτιριολογικά προβλήματα του σχολείου, ζητώντας να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημα με διπλή επιστολή του τόσο το Νοέμβριο του 2015 όσο και τον περασμένο Μάρτιο, τα πρωτοβρόχια όμως ξεκίνησαν και στο σχολείο οι… σφουγγαρίστρες εξακολουθούν να βρίσκονται στις τάξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου