ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα του CNN Greece στις διάσημες φλωρεντίνες του Σέσκλου

αφιέρωμα-του-cnn-greece-στις-διάσημες-φλωρεντ-706626

Αφιέρωμα έκανε το CNN Greece στις διάσημες πλέον φλωρεντίνες από το Σέσκλο που παρασκευάζει ο ζαχαροπλάστης Νίκος Μπέκος και τις οποίες -όπως είχε γράψει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ -, λάτρεψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το CNN Greece στο ρεπορτάζ του αναφέρει:

Τι είναι αυτό που συνδέει το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα μικρό χωριό λίγο έξω από το Βόλο, το Σέσκλο; Οι ξακουστές φλωρεντίνες.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Πούτιν ήρθε στην Ελλάδα και επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Εκεί είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις μοναδικές φλωρεντίνες που φτιάχνει ο Νίκος Μπέκος στο Σέσκλο.

Ο 47χρονος ζαχαροπλάστης μίλησε στο CNN Greece για τα γλυκά που λάτρεψε ο Πούτιν και μας αποκάλυψε τις εντυπώσεις του Ρώσου Προέδρου που του εκμυστηρεύτηκαν οι μοναχοί του Αγίου Όρους.

«Πηγαίνω συχνά στο Άγιο Όρος και πουλάω τα γλυκά μου. Όταν πήγε ο Πούτιν του έδωσαν να δοκιμάσει και έμεινε ενθουσιασμένος. Μάλιστα, μου ζήτησαν να πάω άλλα πέντε κιλά περίπου για να τα πάρει μαζί του στη Ρωσία», λέει στο CNN Greece ο κ. Μπέκος.

Οι φλωρεντίνες που γλύκαναν τον Πούτιν – Πηγή: Facebook

Όπως μας είπε, ο ίδιος δεν είδε τον Ρώσο πρόεδρο όμως του μετέφεραν ότι δοκίμασε από όλα τα είδη των γλυκών του και έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

«Η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα» λέει ο 47χρονος ζαχαροπλάστης καθώς, όπως εξηγεί ότι από την μέρα που έγινε γνωστό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξετρελάθηκε με τις φλωρεντίνες, οι παραγγελίες του φτάνουν το εξωτερικό.

Ο κ. Μπέκος διατηρεί ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο χωριό Σέσκλο που απέχει 14 χλμ από τον Βόλο. Πρόκεται για μία οικογενειακή επιχείρηση μακριά από την κίνηση μιας μεγάλης πόλης. Παρόλα αυτά, οι φλωρεντίνες του έχουν γίνει διάσημες σε όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο. Όποιος περνάει από τον Βόλο σίγουρα θα κάνει μία στάση στο Σέσκλο για να γευτεί τα γλυκά του κ. Μπέκου, με μία μοναδική γέμιση και υπέροχες γεύσεις.

Στο εργαστήριο του Νίκου Μπέκου – Πηγή: Facebook

Σχετικά άρθρα:

Οι φλωρεντίνες από το Σέσκλο… ξετρέλαναν τον Πούτιν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου