ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα και για την πρωτοβάθμια στη Μαγνησία το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

στον-αέρα-και-για-την-πρωτοβάθμια-στη-μ-706944

Στον «αέρα» και για τα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που επρόκειτο να εκπονήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, με χρηματοδότηση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό. Μολονότι η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει απαντήσει θετικά στη διεξαγωγή του προγράμματος για μαθητές των δημοτικών σχολείων, η άρνηση της δευτεροβάθμιας έχει ως αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Λυπάμαι πάρα πολύ. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στερεί από τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για τροχαία ατυχήματα, τη γνώση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, μία γνώση που μπορεί να τους σώσει τη ζωή», σχολίασε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, την άρνηση του κ. Σαβελίδη να εγκρίνει τη διεξαγωγή του προγράμματος.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Σαβελίδης εξέλαβε το πρόγραμμα ως είσοδο ανωνύμων εταιρειών στα σχολεία, ενώ έκανε λόγο για κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν οι μαθητές ως κινητές διαφημίσεις.

«Το πρόγραμμα θα το έκανε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς που είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο Παιδείας. Ο δικός μας ρόλος είναι να χρηματοδοτήσουμε το κόστος του προγράμματος αλλά και της μετακίνησης των μαθητών. Τα περί εισόδου εταιρειών στα σχολεία είναι μια πολύ ωραία δικαιολογία», ανέφερε η κ. Ζαβρίδου.

«Εάν θέλαμε να διαφημιστούμε θα το είχαμε κάνει μέσα από τις δωρεές που έχουμε κατά καιρούς κάνει στα σχολεία. Εχουμε κάνει δωρεές σε υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα και ό,τι χρειάζονται τα σχολεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της εταιρείας. Πώς εγώ θα εισηγηθώ στο συμβούλιο στο μέλλον μια νέα δωρεά για σχολείο της Μαγνησίας, όταν υπάρχει αυτή η άρνηση για ένα πρόγραμμα;», πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου.

Η άρνηση της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας ήταν η μοναδική που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η Αυτοκινητόδρομος. «Το πρόγραμμα έχει γίνει στη Λάρισα, στην Πιερία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Μας παρακαλάνε να το ξανακάνουμε», σχολίασε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Το ζητούμενο είναι ότι πλέον βρίσκεται στον «αέρα» και το πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία στο νομό, καθώς δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών. «Θα εξετάσουμε ποιους μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα στη θέση της δευτεροβάθμιας προκειμένου να γίνει το πρόγραμμα. Εως την Παρασκευή θα γνωρίζουμε», είπε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου