Πρωτοβουλίες για επίλυση των προβλημάτων στα Κ.Υ. της Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2016-09-21, 19:03:37
Πρωτοβουλίες για επίλυση των προβλημάτων στα Κ.Υ. της Μαγνησίας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα «Συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας και κινητοποίηση των Δήμων για την επίλυση αυτών» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, στα γραφεία του παραρτήματος  της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Βόλο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμυρού και προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Μαγνησίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Δημητρίου Εσερίδη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπεύθυνος σε θέματα υγείας, κ. Γεώργιος Μουλάς, οι Δήμαρχοι του Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νικόλαος Χαυτούρας, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ηχηρή ήταν η απουσία του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου ή κάποιου εκπροσώπου του, γεγονός για το οποίο εκφράστηκε η πικρία τους.

Συντονιστής της σύσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, τον οποίον και οι συμμετέχοντες ιδιαίτερα για την παρουσία του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία και τα οποία είναι παρόμοια για όλους του Δήμους.

Μέσα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

  1. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Πληρώματα ασθενοφόρων
  2. Προμήθεια αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας
  3. Παροχή απαιτούμενου εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία των Κέντρων Υγείας
  4. Επάνδρωση  των Αγροτικών Ιατρείων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές
  5. Παραμονή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ (166) στο Νομό Μαγνησίας

Πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο θα απασχολήσει και τη Διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και θα αποτελέσει όχι μόνο Μαγνησιώτικο αλλά και Πανθεσσαλικό ζήτημα. Η διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, παρουσία όλων των Δημάρχων, και στη συνέχεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θα ζητήσουν επίσης από τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, καθώς είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας, αφού, όπως τονίστηκε, η δημόσια υγεία είναι ένα αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=