ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν φαγητό σε 2.000 απόρους από την τοπική Εκκλησία

δωρεάν-φαγητό-σε-2-000-απόρους-από-την-τοπι-708884

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται η τοπική Εκκλησία για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σίτισης 2.000 περίπου απόρων, οι οποίοι απευθύνονται στα 27 συνολικά σπίτια γαλήνης που λειτουργούν στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου σίτισης που λειτουργεί από χθες στον Αγιο Γεράσιμο.

Στο μεταξύ, θα γίνει νέα καταγραφή των απόρων, οι οποίοι σιτίζονται από τα σπίτια γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να υπάρχει ανά πάσα στιγμή σαφής εικόνα των αναγκών που υπάρχουν.

Με τον Εσπερινό της εορτής του Αγίους Ευφροσύνου, του Μάγειρος, Προστάτου των εθελοντών και εθελοντριών των ενοριακών συσσιτίων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ξεκίνησε επισήμως η έναρξη του σπουδαίου αυτού φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Ο Εσπερινός της εορτής και ο αγιασμός της ενάρξεως τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των υπευθύνων κληρικών και των κυριών που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα του έργου αυτού σε καιρούς κρίσης και ανέχειας, ενώ ανέδειξε ιδιαιτέρως τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των στελεχών της Εκκλησίας, ενός ιδεώδους υψηλού, το οποίο χαρακτηρίζει την εκκλησιαστική διακονία διαχρονικά. Χαρακτήρισε δε τους εθελοντές «θησαυρό και ακριβή περιουσία της Εκκλησίας. Χάρη σε εσάς έχουμε τούτη την κρίσιμη εποχή παρουσία, που αναγνωρίζεται απ’ όλους». Τόνισε, επίσης, ότι στο επίκεντρο της διακονίας μας βρίσκεται η χωρίς προϋποθέσεις και άμετρη αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού και ευχήθηκε προς όλους καλή δύναμη στο πολύτιμο αυτό έργο και την φετινή χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου