ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος για ψευδή βεβαίωση συμβολαιογράφος του Βόλου

αθώος-για-ψευδή-βεβαίωση-συμβολαιογρ-709368

Συμβολαιογράφος και τρεις πολίτες σύρθηκαν στα Δικαστήρια για τη σύνταξη δημόσιας διαθήκης σε θάλαμο του Νοσοκομείου από τον ανιψιό ηλικιωμένης αποβιώσασας διαθέτουσας, που αμφισβητεί την εγκυρότητά της και κρίθηκαν αθώοι.

Ο συμβολαιογράφος κατηγορήθηκε για ψευδή βεβαίωση στη διαθήκη και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του ότι του παρείχαν συνδρομή πλην όμως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε ότι κανένας τους δε λειτούργησε από πρόθεση, ούτε εξάλλου θα μπορούσαν και να επηρεάσουν τη βούληση της ηλικιωμένης.

Και οι τέσσερις κρίθηκαν αθώοι ενώ για το συμβολαιογράφο, όπως έγινε γνωστό απορρίφτηκε και η αναφορά που είχε γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα να τεθεί σε αργία από το αρμόδιο τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Συμβολαιογράφων.

Συζητήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου υπόθεση σύνταξης δημόσιας διαθήκης σε θάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο συμβολαιογράφος κατηγορούταν ότι προσήλθε σε θάλαμο του Νοσοκομείο και συνέταξε τη διαθήκη καταθέτοντας ψευδώς ότι πριν τη σύνταξη του επίμαχου εγγράφου απομάκρυνε όλους τους παρευρισκόμενους στο συγκεκριμένο δωμάτιο όπως απαιτείται από τη νομοθεσία. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ότι τον βοήθησαν με την ιδιότητα των παραστατών μαρτύρων.

Ωστόσο από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η ηλικιωμένη είχε κανονίσει με το συμβολαιογράφο να φτιάξουν τη διαθήκη και επρόκειτο να τον επισκεφτεί το γραφείο του πλην όμως δεν πρόλαβε γιατί αρρώστησε. Η ίδια του τηλεφώνησε από το Νοσοκομείο και τον κάλεσε. Οι παρευρισκόμενοι στο θάλαμο επισημάνθηκε στο Δικαστήριο δεν θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει τη βούληση της ηλικιωμένης και να μην είχαν εξέλθει από το θάλαμο.

Να επισημανθεί ότι για την ίδια διαθήκη εκκρεμεί η συζήτηση δύο αγωγών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου στις 18 Οκτωβρίου του ανιψιού και άλλων κληρονόμων που συνέχισαν την προσφυγή της ηλικιωμένης.

Η ηλικιωμένη είχε απευθυνθεί στα Δικαστήρια τον Ιανουάριο του 2012 με αγωγή πλην όμως δεν πρόλαβε ποτέ να δικαιωθεί καθώς μετά από ένα χρόνο κατέληξε.

Στην αγωγή ισχυρίζεται ότι ο ανιψιός της προέβη αυθαίρετα κατά παράβαση της εσωτερικής συμφωνίας σε αναλήψεις συνολικού ποσού 410.226,67 ευρώ.

Οπως περιγράφει στην αγωγή, ο 81χρονος σύζυγός της αρρώστησε το καλοκαίρι του 2011 και εκείνη αδυνατούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι σκέφτηκε να καλέσει στην Αθήνα τον ανιψιό ξαδέρφης του συζύγου της για να τους βοηθήσει. Εκείνος πράγματι τους επισκέφτηκε τον Αύγουστο και συζητούσαν μαζί τον τρόπο για την αποκατάσταση της υγείας του 80χρονου. Το ζευγάρι τον όρισε συνδικαιούχο τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, η κατάσταση του συζύγου επιδεινωνόταν και τον Οκτώβριο του 2011 απεβίωσε. Ο ανιψιός μετά το θάνατο αποχώρησε από την Αθήνα και η ηλικιωμένη ζήτησε βοήθεια από άλλο φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να εγκατασταθεί στο Βόλο. Τον Ιανουάριο του 2012 η ηλικιωμένη άρχισε να ψάχνει του λογαριασμούς Ταμιευτηρίου των Τραπεζών που τηρούσε με το σύζυγό της και διαπίστωσε τις αναλήψεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου