Αριθμός μαθητών – ρεκόρ στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-09-17, 19:32:53
Φέτος στο κοινωνικό φροντιστήριο παρακολουθούν μαθήματα 104 μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου
Αριθμός μαθητών – ρεκόρ στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του μπήκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, στο οποίο φέτος φοιτά αριθμός μαθητών - ρεκόρ. Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος πρόκειται να γίνει στις 2 Οκτωβρίου, τα μαθήματα όμως έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη φροντιστηριακή υποστήριξη των μαθητών του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες δεν έχουν όμως την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του φροντιστηρίου, Κωνσταντίνο Παρίση, φέτος φοιτούν 104 μαθητές, ενώ πολλές ήταν οι αιτήσεις μαθητών που απορρίφθηκαν, δεδομένου ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό φροντιστήριο περισσότερων.

Από το σύνολο των μαθητών που φοιτούν στο κοινωνικό φροντιστήριο, οι 54 παρακολουθούν φέτος μαθήματα στη γ’ λυκείου, βρίσκονται δηλαδή στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι 30 είναι μαθητές της β’ τάξης του λυκείου και οι 20 μαθητές της α’ τάξης του λυκείου. Για τους μαθητές της γ’ λυκείου, η πλειοψηφία, οι 26, παρακολουθούν μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης, ενώ η πλειοψηφία των μαθητών της β’ λυκείου, μαθήματα θετικής κατεύθυνσης.

Στο φροντιστήριο μέχρι στιγμής διδάσκουν 38 καθηγητές. οως επισημαίνει ο κ. Παρίσης, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μαθήματα των μαθηματικών και της φυσικής. Λόγω της πληθώρας των τμημάτων που έχουν συσταθεί, οι εθελοντές καθηγητές διδάσκουν σε δύο και τρία τμήματα ταυτοχρόνως. «Υπάρχουν καθηγητές που πραγματικά δίνουν τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τα παιδιά στα μαθήματα», ανέφερε ο κ. Παρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η καλή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο προετοιμασίας των μαθητών αν και σ εθελοντική βάση είναι άκρως επαγγελματική.

«Αυτό φαίνεται και από τις επιτυχίες μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις πανελλαδικές εξετάσεις και από τις εγγραφές που έγιναν φέτος στο φροντιστήριο. Τα τμήματα είναι γεμάτα. Φέτος γράφτηκαν στο φροντιστήριο περισσότεροι μαθητές από κάθε άλλη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=