ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη εκστρατεία καθαριότητας

μεγάλη-εκστρατεία-καθαριότητας-851206

Εκκληση σε όλους τους Βολιώτες να συμμετάσχουν το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιουνίου, που συμπίπτει με την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον καθαρισμό όλης της παραλίας από την περιοχή του Σωρού μέχρι και την Κριθαριά, απηύθυνε χθες η Δημοτική Αρχή του Βόλου προς όλους όσους σέβονται το περιβάλλον.
Η έκκληση έγινε από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.κ. Βούλγαρη και Τσαμπρινό αντίστοιχα κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων που έγινε αργά χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, με στόχο να υπάρξει συντονισμός για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται όχι μόνον το ερχόμενο Σάββατο αλλά και αύριο το πρωί από εκατοντάδες μαθητές, συνολικά 600, από διάφορα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, που θα πάρουν μέρος στον καθαρισμό των ακτών του Αναύρου και των Αλυκών.
Στη χθεσινή σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Βόλου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Βόλου, του 32ου Συντάγματος Πεζοναυτών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Συλλόγου Αυτοδυτών Μαγνησίας, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Εξωραϊστικών Συλλόγων Αγίου Στεφάνου και Ν. Παγασών και Πευκακίων «Προφήτης Ηλίας».
Στον αυριανό καθαρισμό της ακτής του Αναύρου θα συμμετάσχουν 400 μαθητές Δημοτικού, ενώ άλλοι 200 μαθητές Δημοτικού θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό της περιοχής από τα Πευκάκια μέχρι το Σωρό. Οι προσπάθειες των μαθητών θα υποβοηθηθούν και από τριάντα άτομα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου που θα διαθέσουν όλο το απαραίτητο υλικό σε γάντια μίας χρήσης σακούλες σκουπιδιών και καπελάκια και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (τσαπάκια, απορριμματοφόρα, φορτηγά κ.α.), ενώ παράλληλα μουσικοπαιδαγωγοί που θα βρίσκονται και στις δύο παραλίες, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, θα μεταφέρουν στα παιδιά το μήνυμα της προστασίας των ακτών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.
Η συγκέντρωση για την αυριανή εκδήλωση στον Άναυρο έχει οριστεί στις 10 π.μ. και στις Αλυκές στις 10.30 το πρωί.
Επιπλέον αύριο στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ρ. Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό και το περιβάλλον, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την εμφάνιση χορευτικών ομάδων, συνολικά οκτώ Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων του Βόλου και της ομάδας της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι». Κύριος σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδειχθεί η μεγάλη ποικιλία και πολυμορφία των τραγουδιών του ελλαδικού χώρου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα.
Ακόμη το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχει προγραμματιστεί να γίνει πλήρης καθαρισμός του βυθού και των ακτών από τον Άγιο Στέφανο μέχρι και την Κριθαριά, με τη συνδρομή τμήματος Πεζοναυτών, ανδρών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αυτοδυτών και άλλων φορέων. Στην εκστρατεία καθαρισμού θα συμμετέχουν και τουλάχιστον τέσσερα πλωτά σκάφη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου