ΤΟΠΙΚΑ

Η Ζαγορίν ετοιμάζεται για Ρωσία

η-ζαγορίν-ετοιμάζεται-για-ρωσία-712349

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την είσοδο των ζαγοριανών μήλων στην αγορά του Ροστόβ, βρίσκεται ο αγροτικός συνεταιρισμός «Ζαγορίν». «Αγκάθι», ωστόσο, αποτελεί το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα της ευρωπαϊκής αγοράς, κάτι που θα επιχειρηθεί να παρακαμφθεί μέσω Μολδαβίας.

Μετά τα κρασιά και το θεσσαλικό τσίπουρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», που βλέπουν τις πόρτες της ρωσικής αγοράς να ανοίγουν στο πλαίσιο της βολιώτικης αποστολής στο Ροστόβ και ο Συνεταιρισμός «Ζαγορίν» βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη διάθεση των προϊόντων του.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του «Ζαγορίν», Διονύση Βαλασσά, ο Συνεταιρισμός βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής στο Ροστόβ.

Οπως επισήμανε ήρθε σε επαφή με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μέσω του αιρετού δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. «Ο κ. Σαββίδης, διαθέτει αλυσίδα σούπερ μάρκετ και εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα μήλα της Ζαγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλασσά, αρχικά οι παραγγελίες, εφόσον ευοδωθεί η συμφωνία, θα αφορούν μικρές ποσότητες μήλων. Σε κάθε όμως περίπτωση, ανοίγονται μεγάλες προοπτικές, αν κατορθωθεί να παρακαμφθεί το ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα.

«Το ζητούμενο είναι να ανοίξει ο δρόμος», σημείωσε ο κ. Βαλασσάς, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά του Ροστόβ είναι μεγάλη και οι προοπτικές που ανοίγονται για τον τοπικό συνεταιρισμό τεράστιες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχει πληθυσμός Ελλήνων ποντιακής καταγωγής και έχει καλλιεργηθεί φιλελληνικό κλίμα. «Λατρεύουν τα ελληνικά προϊόντα και ό,τι έχει σχέση με τη χώρα μας», διαπίστωσε ο διευθυντής της Ζαγορίν, που ελπίζει στην επίτευξη συμφωνίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου