ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία το 27ο Σπίτι Γαλήνης

σε-λειτουργία-το-27ο-σπίτι-γαλήνης-712456

Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγύρισε η τοπική Εκκλησία το περασμένο διήμερο.

Την παραμονή της γιορτής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών, πολλούς ακόμα κληρικούς, συνοδείες μοναζουσών και πλήθος κόσμου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ανήμερα της γιορτής, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο π. Απόστολος Θάνος, ο οποίος και μίλησε.

Η μνήμη του Οσίου Γερασίμου εορτάστηκε επίσης και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε τα εγκαίνια του 27ου Σπιτιού Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, το οποίο έρχεται να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης στον τομέα της σίτισης, το οποίο καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε φαγητό 1.700 και πλέον πολιτών.

Το νέο Σπίτι Γαλήνης θα στεγαστεί στο υπόγειο «Δεληγεώργειο» Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου φιλοξενούνται οι κατηχητικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της ενορίας. Μετά τον Αγιασμό ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους, Κληρικούς και λαϊκούς και, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Χαίρομαι γιατί ένα ακόμη όνειρο πραγματοποιείται σήμερα. Ενα όνειρο το οποίο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της μεγάλης διακονίας που έχουμε αναλάβει στην Τοπική μας Εκκλησία εδώ και χρόνια». Ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πολύτιμη βοήθεια τους στη συμβολή αυτού του έργου και όλες τις εθελόντριες οι όποιες μαγειρεύουν και τόνισε ότι «το φαγητό που δίδεται στα άτομα που έχουν ανάγκη είναι καρπός αγάπης, ο οποίος πηγάζει από την αγάπη τους για βοήθεια αλλά και από την αγάπη του κόσμο να συμπαρασταθεί στους αδελφούς που έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου