ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία όπως – όπως

στην-κυκλοφορία-όπως-όπως-851206

Κλείστε όπως – όπως το θέμα των ποδηλατοδρόμων, προκειμένου να παραδοθούν το συντομότερο προς χρήση στους πολίτες, ήταν το μήνυμα που επεχείρησε να περάσει στους στενούς του συνεργάτες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι στο γραφείο του και στο οποίο πήραν μέρος οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι Στάμος, Δανηλόπουλος, Τσαμπρινός και Δερβένης και οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Αιμ. Σουβατζής, Πολεοδομίας Σπύρος Τσιραντωνάκης και Καθαριότητας Γ. Παναγόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή του Δημάρχου ήταν σαφής. Μέσα σε ένα μήνα να έχουν συνεργαστεί οι υπηρεσίες και να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που θα κάνουν λειτουργική την εικόνα των ποδηλατοδρόμων στην πόλη. Εργασίες που έχουν να κάνουν με την επίστρωσή τους με ανακλαστική αντιολισθηρή βαφή σε απόχρωση κεραμιδί, τα στηθαία που θα πρέπει να βαφούν με ανακλαστική βαφή κίτρινου χρώματος για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων, με την τοποθέτηση των σημάτων από την Πολεοδομία, με την απομάκρυνση των κλαδιών από τη Διεύθυνση Πρασίνου και την τοποθέτηση των κάδων απέναντι από τους ποδηλατοδρόμους μέχρις ότου γίνουν οι εσοχές και δημιουργηθούν οι ράμπες στις εισόδους των πάρκινγκ και στις διασταυρώσεις των οδών από τους οποίους διέρχονται οι ποδηλατόδρομοι.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στη Δημοτική Αρχή, καθώς διαισθάνεται ότι στις δημοτικές εκλογές θα πληρώσει τα…οχυρωματικά έργα στην πόλη, είναι και η επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Δήμαρχος στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θέμη Σγάρα, στον οποίο δίνει σαφή εντολή να δώσει προτεραιότητα στο θέμα, έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι οι ποδηλατόδρομοι από τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του Δημάρχου Βόλου προς τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας σημειώνονται τα ακόλουθα: «Επειδή σε λίγες μέρες παραδίδεται προς χρήση το έργο των ποδηλατοδρόμων του Δήμου Βόλου, να μεριμνήσετε για το διαρκή και σε καθημερινή βάση έλεγχο λειτουργίας τους σε όλο το δίκτυο, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι χρήστες του και να διεξάγεται ομαλά και ανεμπόδιστα η κυκλοφοριακή ροή τους».
Εξάλλου ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο για την προμήθεια 650 ποδηλάτων έναντι 200.000 ευρώ απέβη τελικά άκαρπος, αφού -όπως αποκάλυψε μόλις χθες ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου- έγινε ένσταση από έναν από τους τρεις συνολικά διαγωνιζόμενους, με αποτέλεσμα να περάσει το διάστημα το οποίο η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν επιλέξιμη από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του έργου των ποδηλατόδρομων!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου