ΤΟΠΙΚΑ

Ανάρπαστοι απόφοιτοι του Π.Θ. για Nokia, Microsoft και Google

ανάρπαστοι-απόφοιτοι-του-π-θ-για-nokia-microsoft-κα-712536

«Τροφοδότης» με επιστημονικό προσωπικό του διεθνούς ερευνητικού κέντρου της Nokia στην Αθήνα, είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το τμήμα έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία 16 χρόνια λειτουργίας του 600 φοιτητές, οι οποίοι έχουν γίνει ανάρπαστοι στην αγορά εργασίας, δείκτης που «μαρτυρά» και το υψηλό επίπεδο σπουδών στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Κοινωνική αποστολή μας είναι να βγάλουμε τους καλύτερους μηχανικούς – ηγέτες στην τεχνολογία», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του τμήματος Ελευθέριος Τσουκαλάς. Δεκάδες απόφοιτοι του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στελεχώνουν σήμερα εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ το σύνολο των αποφοίτων έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά στο αντικείμενό του και η ζήτηση για νέους επιστήμονες στο συγκεκριμένο τομέα συνεχώς αυξάνεται.

Αναλύοντας τη φυσιογνωμία του τμήματος που άρχισε να λειτουργεί το 2000 αρχικά ως τμήμα μηχανικών Η/Υ, τηλεπικοινωνιών και δικτύων και τα τελευταία έξι χρόνια ως ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, μίλησε για την έξοδο στην αγορά εργασίας 600 αποφοίτων, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά. Εχουν απορροφηθεί από μεγάλες εταιρείες, όπως η Nokia, η Microsoft, η Google. Αρκετοί είναι εκείνοι, οι οποίοι συνεχίζουν σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι απόφοιτοι του τμήματος γίνονται ανάρπαστοι από την αγορά εργασίας λόγω του επιπέδου των σπουδών τους.

Σήμερα στο τμήμα φοιτούν 1.300 φοιτητές και υπάρχουν 60 υποψήφιοι διδάκτορες. Διδάσκουν 21 καθηγητές μέλη ΔΕΠ, οι δέκα εκ των οποίων έχουν κάνει το διδακτορικό τους σε κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού. Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο πλούσιο ερευνητικό έργο του τμήματος αλλά και στα επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών και χαρακτήρισε πρωτοκλασάτη τη φυσιογνωμία του τμήματος που έχει ένα από τα καλύτερα στον κόσμο βιβλιογραφικά αποτυπώματα.

Ο πρόεδρος του τμήματος μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το τμήμα στη νέα παγκοσμιοποίηση. «Ο Βόλος έχει το λιμάνι και μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας, κατασκευής και μεταποίησης υπηρεσιών μέσω του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών που βγάζει στην αγορά εργασίας μηχανικούς ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου