ΤΟΠΙΚΑ

Με δυο εκτός έδρας ματς ξεκινά ο Ιωνας τα πλέι οφ στην Α1 ΕΣΚΑΘ

με-δυο-εκτός-έδρας-ματς-ξεκινά-ο-ιωνας-851206

Δύσκολη αρχή για τον Ιωνα στα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ. Η χθεσινή κλήρωση τον φέρνει να ξεκινά με δυο εκτός έδρας ματς τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών μεταξύ των τεσσάρων ομάδων –οι δυο πρώτες από κάθε όμιλο- που διεκδικούν το εισιτήριο για την Γ Εθνική. Η πρώτη τριάδα αγώνων θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τον Αντώνη Μυριντζή και τους παίκτες του. Δυο ματς μακριά από τον Βόλο με Αμπελώνα και Αστέρα αρχικά, ενώ στην συνέχεια υποδέχεται το ισχυρό συγκρότημα των Ικάρων Τρικάλων στο ΕΑΚ.
Παρ’ όλα αυτά παίκτες και τεχνική ηγεσία δηλώνουν αισιόδοξοι. Σοβαρότητα και πειθαρχία θα είναι σύμφωνα με τον πλέι μέικερ του Ιωνα, Θωμά Καραγεώργο τα μυστικά για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Γ’ Εθνική μπάσκετ. Η βολιώτικη ομάδα που κατέκτησε σχετικά εύκολα την πρώτη θέση στον όμιλό της, στις 14 Απριλίου ξεκινά την «περιπέτεια» της στα πλέι οφ και οτιδήποτε άλλο εκτός της ανόδου θα θεωρηθεί αποτυχία.
«Αποκλειστικός στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν η άνοδος. Η διοίκηση έκανε μεταγραφές και οργάνωσε έτσι το τμήμα ώστε να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κερδίσει το εισιτήριο για την Γ Εθνική», ξεκαθαρίζει ο Θωμάς Καραγεώργος που θεωρεί δυσκολότερο αντίπαλο τους Ικαρους Τρικάλων στην «μάχη» των πλέι οφ: «Οι Ικαροι είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι και αυτή που θα μας δυσκολέψει περισσότερο. Και οι άλλοι δυο αντίπαλοι όμως από την στιγμή που κατάφεραν να βρίσκονται στην τελική φάση, αν μη τι άλλο αποτελούν υπολογίσιμες ομάδες. Χρειάζεται σοβαρότητα και πειθαρχία σε κάθε παιχνίδι. Από εμάς και την απόδοσή μας εξαρτάται. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής σχολίασε και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου: «Χάσαμε έναν αγώνα, καθώς εκείνη την εβδομάδα ήμασταν απροπόνητοι. Ξέραμε ότι οι καλύτερες ομάδες ήταν η Νίκαια και ο Αστέρας, ενώ υπολογίζαμε και την Ανάληψη. Περιμέναμε ότι βάσει του δυναμικού της ομάδας και με σωστή προπόνηση θα είχαμε εύκολο έργο. Μετά την ήττα από τον Αστέρα, τα πράγματα δυσκόλεψαν λίγο, αλλά τελικά ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και πλέον αυτό που μας νοιάζει είναι μόνο τα πλέι οφ. Φέτος το σύστημα είναι πιο δίκαιο γιατί παίζουν όλοι με όλους και θα αναδειχθεί ο καλύτερος και πιστεύω ότι παίζοντας αυτό που ξέρουμε δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα για την άνοδο».

Στις 21 Απριλίου το μπαράζ παραμονής
Για την 21η Απριλίου όρισε τον αγώνα μπαράζ για την παραμονή μεταξύ των δυο έκτων των δυο ομίλων η διοργανώτρια αρχή ΕΣΚΑΘ. Σε αυτόν με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα παλέψουν για την σωτηρία τους ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και ο Τίρναβος. Βέβαια αν ο Περσέας προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία του και τον υποβιβασμό του, τότε θα υπάρξει αλλαγή ημερομηνίας και αναμονή της απόφασης για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τελικά ο ΓΣΒ στην ύστατη «μάχη» για παραμονή.

Οι «μάχες» των πλέι οφ για την άνοδο:
1ος Γύρος
1η Αγωνιστική 2η Αγωνιστική 3η Αγωνιστική
Αμπελώνας – Ιωνας Αστέρας – Ιωνας Ιωνας – Ικαροι
Αστέρας – Ικαροι Ικαροι – Αμπελώνας Αμπελώνας – Αστέρας
2ος Γύρος
4η Αγωνιστική 5η Αγωνιστική 6η Αγωνιστική
Ιωνας – Αμπελώνας Ικαροι – Ιωνας Ιωνας – Αστέρας
Ικαροι – Αστέρας Αστέρας – Αμπελώνας Αμπελώνας – Ικαροι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου