ΤΟΠΙΚΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το αποχετευτικό στα Καλά Νέρά

σε-δημόσια-διαβούλευση-το-αποχετευτι-778157

Σε δημόσια διαβούλευση με τους κατοίκους των Καλών Νερών τίθεται το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και επεξεργασίας λυμάτων, που δρομολογείται στην περιοχή με διπλό όφελος: τη θωράκιση του Παγασητικού αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας που προωθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, προϋπολογισμού περίπου 5 εκ. ευρώ.

Το έργο μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, στο καινούριο δημοτικό σχολείο των Καλών Νερών. Στη συνάντηση που καλούνται να συμμετέχουν οι κάτοικοι για να ενημερωθούν, το παρών θα δώσουν στελέχη της δημοτικής αρχής, μελετητές και ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, κ. Κ. Λεγαντή, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των Καλών Νερών, όπου επίσης θα δημιουργηθεί και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στην πρώτη φάση του έργου εντάσσεται ο οικισμός Καλών Νερών ενώ η δεύτερη φάση του έργου, περιλαμβάνει τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Γατζέα, Κορώπη και Αφησο.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεγαντής για το έργο υπάρχει ώριμη μελέτη και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το έργο στόχος είναι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ και αν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Λεγαντή, σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση των λυμάτων και κυρίως στην περιοχή των Καλών Νερών όπου υπάρχουν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις και όπου ο πληθυσμός την τουριστική περίοδο, φθάνει ακόμη και τους 5.000 κατοίκους. «Υπάρχουν απορροφητικοί βόθροι με αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση του υπεδάφους με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και κυρίως να θωρακίσουμε τον Παγασητικό Κόλπο και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Λεγαντής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου