ΤΟΠΙΚΑ

Η Κ. Παπανάτσιου στον Τρ. Αλεξιάδη για τη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

η-κ-παπανάτσιου-στον-τρ-αλεξιάδη-για-τ-778687

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τ. Αλεξιάδη συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου και του εξέθεσε σειρά αιτημάτων των Συλλόγων Γονέων. Τα αιτήματα αφορούν τους όρους λειτουργίας των φορέων και είχαν επιδοθεί στη Βουλευτή από τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων της Μαγνησίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, την μείωση της γραφειοκρατίας σχετικά με την φορολογικές υποχρεώσεις των Συλλόγων και τις διαδικασίες υποβολής Πόθεν Έσχες από τα μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων. Εκτενής αναφορά έγινε και στις διατάξεις που αφορούν την ευθύνη των Προέδρων των Δ.Σ. που επί της ουσίας εμποδίζουν αρκετούς γονείς απ’ την ανάληψη θέσης Προέδρου.

Παράλληλα, η Βουλευτής αναφέρθηκε και στο ζήτημα λήψης Α.Φ.Μ. ,αλλά και στα πρόστιμα που επιβάλλονται στους Συλλόγους και αφορούν τις δηλώσεις μεταβολής στοιχείων στο Μητρώο των οικείων Δ.Ο.Υ. σχετικά με τις αλλαγές Πρόεδρου. Ενώ, σημείωσε πως πρέπει να επανεξεταστεί και τα όρια του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που υποχρεώνει τους Συλλόγους να υποβάλλουν Φορολογικές δηλώσεις ακόμα και για ελάχιστα ποσά.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να μελετήσει τα εν λόγω αιτήματα και δεσμεύτηκε να επανέλθει εκ νέου με συγκεκριμένες προτάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου