ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχειλισμένοι κάδοι και δυσοσμία σε Ν. Ιωνία και Αγ. Αναργύρους

ξεχειλισμένοι-κάδοι-και-δυσοσμία-σε-ν-778800

Κάδους ασφυκτικά γεμάτους από σκουπίδια και δυσοσμία συνάντησαν χθες καθ’ οδόν για το σχολείο για τους καθιερωμένους Αγιασμούς, εκατοντάδες μαθητές σε τμήμα της Ν. Ιωνίας και στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Η πρωινή αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έγινε σε τουλάχιστον δύο τομείς της Ν. Ιωνίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη κι έξω από την κεντρική αυλόπορτα του σχολικού συγκροτήματος των 18ου και 29ου δημοτικών σχολείων και 10ου και 32ου νηπιαγωγείων, όπου έγινε ο επίσημος Αγιασμός για την πρωτοβάθμια, από τους κάδους απορριμμάτων ξεχείλιζαν σκουπίδια και η δυσοσμία ήταν έντονη.

Το πρόβλημα με τους ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους παρατηρήθηκε χθες το πρωί, τόσο στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων όσο και σε τμήμα της Ν. Ιωνίας.

Δύο απορριμματοφόρα του τμήματος καθαριότητας της Ν. Ιωνίας τέθηκαν εκτός λόγω βλάβης. Eνα το Σάββατο κι ένα χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να μη γίνει η πρωινή αποκομιδή. «Η αποκομιδή έγινε το μεσημέρι, ωστόσο χθες το πρωί με το άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση ήταν τραγική», ανέφερε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση από πλευράς στόλου απορριμματοφόρων στη Ν. Ιωνία, είναι τραγική. «Φτιάχνουμε το ένα απορριμματοφόρο, χαλάει το άλλο. Ανά δεύτερη ημέρα εμφανίζεται και ένα πρόβλημα», ανέφερε.

Oπως εξήγησε η Ν. Ιωνία έχει χωριστεί σε πέντε τομείς καθαριότητας. Ωστόσο δεν υπάρχουν ισάριθμα απορριμματοφόρα. Τη δουλειά βγάζουν τέσσερα οχήματα. Eνα ακόμη είναι παροπλισμένο εξαιτίας βλαβών. «Προσπαθούμε να το επισκευάσουμε προκειμένου να το έχουμε τουλάχιστον εφεδρικά», είπε η κ. Καντόλα.

Για να γίνει η αποκομιδή σε πέντε τομείς με τέσσερα οχήματα, το ένα από αυτά βγαίνει και βραδινές ώρες. Προχθές το βράδυ, βγήκε για την αποκομιδή και χθες το πρωί παρουσίασε βλάβη. Το Σάββατο ένα ακόμη όχημα παρουσίασε βλάβη και δεν μπόρεσε να βγει στους δρόμους χθες το πρωί.

«Στη Ν. Ιωνία υπάρχει μονίμως πρόβλημα. Ο στόλος των οχημάτων είναι παλιός και βγαίνουν μέρα παρά μέρα προβλήματα», σημείωσε.

«Δυστυχώς, η εικόνα έξω από τα σχολεία στις συγκεκριμένες περιοχές στη Ν. Ιωνία και στους Αγίους Αναργύρους, ακύρωσε όλη την προσπάθεια που είχαμε κάνει τον προηγούμενο μήνα σε συνεργασία με τη διεύθυνση πρασίνου. Μικτά συνεργεία προχώρησαν στον καθαρισμό των χώρων γύρω από τα σχολεία από χόρτα και γενικά σε εργασίες καθαριότητας», ανέφερε η ίδια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου