ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας για ΔΕΘ: Ικανοποιημένοι υπό… προϋποθέσεις

επαγγελματοβιοτέχνες-της-μαγνησίας-778825

Μεγάλη ανάσα θα δώσουν στους επαγγελματοβιοτέχνες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σάββατο για το ακατάσχετο του λογαριασμού για την πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας, ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, καθώς του «παγώματος» των ληξιπρόθεσμων εισφορών εάν και… εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδος παραβρέθηκε σύσσωμο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αν υλοποιηθούν αποτελούν τεράστια επιτυχία για τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΕΒΕΜ» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας Τρύφωνας Πλαστάρας, μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ. Περαιτέρω αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις περί παροχής φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις, που θα εστιάσουν στους ανταγωνιστικούς κλάδους της οικονομίας, αλλά και στην ίδρυση ειδικού ταμείου για την κοινωνική οικονομία και αναπτυξιακού ταμείου για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, τα οποία επίσης κρίθηκε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ρευστότητας.

«Σε όλες τις παραπάνω τοποθετήσεις μας υπογραμμίζουμε το ΑΝ και ΕΑΝ οι ανακοινώσεις υλοποιηθούν, καθώς πολλές εξαγγελίες έχουν γίνει διαχρονικά στη ΔΕΘ, όμως πολύ λίγες στη συνέχεια υλοποιούνται» επισήμανε ο ίδιος.

Μνεία έκανε ο κ. Πλαστάρας και για τη φορολογία, τονίζοντας ότι η ΟΕΒΕΜ και η ΓΣΕΒΕΕ θα παρακολουθούν στενά τα μέτρα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια δε θα υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Στο μεταξύ, από το περίπτερο της ΓΣΕΒΕΕ το Σαββατοκύριακο παρέλασαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ είπε ότι το περίπτερο φιλοξενεί πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας, το κίνημα πολιτών Καταναλώνουμε Ό, τι Παράγουμε, την τελευταία μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ για το οικονομικό κλίμα του εξαμήνου.

Μεταξύ άλλων, από το περίπτερο πέρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που όπως είπε ο κ. Πλαστάρας χαρακτήρισε τεκμηριωμένη την έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Οργανισμού για το επόμενο πρόγραμμα απασχόλησης, ενημερώνοντας ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου